Premii si mentiuni, la Concursul Interjudetean de Matematica al Revistei “SINUS” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, în colaborare cu Societatea Ştiinţifică “Cygnus“ – centru UNESCO, a organizat a VI-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematica al Revistei “SINUS”, adresat elevilor din clasele IV-XII.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, concursul s-a desfăşurat la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir“ din Suceava, şi a constat într-o proba scrisă cu durata de două ore. Cel puţin una din cele 3 probleme date în concurs a fost din Revista “Sinus“.

„Au participat 340 de elevi din 4 judeţe, respectiv Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Elevii suceveni au obţinut 5 premii I, 4 premii II, 5 premii III şi 46 de menţiuni”, a precizat Petru Carcalete.

Premii întâi au obţinut Alexandru Coştiug, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Vatra Dornei, îndrumat de profesoara Doina Inchim; Mihai Horodincă de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.5 Rădăuţi, îndrumat de profesoara Loredana Bizubac; Iulia Georgiana Talpalariu de la Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin” Suceava, îndrumată de profesoara Raluca Alexa; Lucian Bicsi, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, îndrumat de profesorul Dan Popescu; Ştefan Lazăr Belşic, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, îndrumat de profesorul Constantin Scutaru.


Intră acum și în grupul de