In lipsa locurilor de munca, cursuri de recalificare


Intră acum și în grupul de

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă (AJOFM) Suceava încearcă să-i facă pe mulţi dintre locuitorii judeţului rămaşi fără serviciu să mai uite de necazurile zilnice participând la cursuri gratuite de recalificare.

Conform afirmaţiilor făcute de Anca Capverde, reprezentant relaţii mass-media din cadrul unităţii, “în sprijinul dificultăţilor de reinserţie pe piaţa muncii, întâmpinate de şomeri şi de persoanele neocupate, Centrul de Formare Profesională al AJOFM Suceava a deschis cursuri de formare profesională în meseriile de coafor, bucătar, ospătar şi operator calculator, cu câte 28 de locuri şi instalator, zidar, mecanic auto, lucrător în comerţ, cu câte 14 cursanţi”.

Până în prezent, la aceste cursuri s-au înscris un număr de 236 persoane. Trebuie amintit şi faptul că nivelul de studii minim admis pentru înscrierea la cursuri este şcoala generală absolvită, cu excepţia cursului de operator calculator, unde se solicită liceul şi cursul de lucrător în comerţ, unde sunt admişi şi solicitanţii cu şcoală generală incompletă.

Mai mult, cursurile de coafor şi bucătar se află deja în derulare, în timp ce celelalte cursuri se vor deschide în perioada imediat următoare.


Intră acum și în grupul de