Acțiune a Poliției Suceava împreună cu DSP, DSVSA și Protecția Consumatorului împotriva ilegalităților în comerțul cu legume și fructe


Intră acum și în grupul de

Autoritățile din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, în colaborare cu inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava și Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava, au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul comerțului cu legume și fructe. Acțiunea s-a desfășurat în Piața En-gros Burdujeni, inclusiv în piețele private.

Obiectivul acestei acțiuni a fost verificarea legalității agenților economici și a producătorilor agricoli implicați în comercializarea legumelor și fructelor, care nu respectă prevederile legale aplicabile, inclusiv în ceea ce privește înregistrarea în evidențele financiar-contabile a cantităților de mărfuri aprovizionate sau vândute.

În cadrul acțiunii au fost verificați un total de 25 de agenți economici (societăți comerciale, întreprinderi individuale) și persoane fizice deținătoare de atestate de producători.

În urma verificărilor, au fost aplicate un total de 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 67.800 de lei. Dintre acestea, 18 sancțiuni au fost aplicate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, 7 sancțiuni au fost constatate și aplicate de lucrătorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava, 1 sancțiune a fost aplicată de către DSVSA Suceava, iar 2 sancțiuni au fost constatate și aplicate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Acțiunea de amploare desfășurată de autoritățile din Suceava demonstrează angajamentul acestora în protejarea intereselor consumatorilor și în asigurarea unui mediu concurențial corect în domeniul comerțului cu legume și fructe. Astfel de acțiuni sunt menite să asigure respectarea normelor legale și să prevină practicile ilegale care pot afecta atât producătorii agricoli, cât și consumatorii.


Intră acum și în grupul de