Jumatate din cererile de mentinere in activitate a profesorilor in prag de pensionare, respinse de ISJ (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doar în cazurile în care unităţile şcolare din judeţ erau în pericol de a rămâne fără cadre didactice s-a aprobat prelungirea activităţii celor aflaţi în prag de pensionare. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a declarat că a aprobat mult mai puţine cereri faţă de anii trecuţi, de menţinere în activitate ale unor cadre didactice care au împlinit vârsta de pensionare, fiindcă au fost discipline care au intrat în restrângere de activitate, dar şi unele posturi cu viabilitate mică.

Astfel, la IŞJ Suceava au fost depuse 36 de cereri de prelungire a activităţii, din care 19 au fost aprobate, fiind depuse şi 7 contestaţii, toate respinse.

Potrivit metodologiei Mişcării de personal în anul şcolar 2011-2012, cadrele didactice titulare care solicită continuarea activităţii în învăţământ, pot fi menţinute ca titulare în funcţia didactică peste vârsta standard de pensionare, numai dacă a fost asigurat numărul necesar de posturi didactice/catedre vacante corespunzătoare pentru soluţionarea restrângerilor de activitate.

Consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar aprobă menţinerea în activitate a cadrelor didactice peste vârsta standard de pensionare, în funcţie de evoluţia demografică, planurile de învăţământ, dinamica resurselor umane, politicile de personal şi evoluţia planurilor de şcolarizare.

Pe de altă parte, în măsurile tranzitorii până la aplicarea noii legi a educaţiei, publicate în Monitorul Oficial se prevede că directorii sau alte cadre didactice care împlinesc vârsta de pensionare în anul şcolar 2010-2011 se vor pensiona la finele acestuia.


Intră acum și în grupul de