Din nou controale in Bazar si Piata centrala din Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de la Serviciul Investigarea Fraudelor au luat la verificat, joi, Bazarul Suceava şi Piaţa Agroalimentară Centrală în căutare de evazionişti şi contrabandişti, după ce o acţiune asemănătoare a avut loc şi săptămâna trecută. Aceştia au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 27.500 lei şi au confiscat bunuri industriale (lustre, lenjerie de pat, detergenţi) în valoare de 4.220 lei. Astfel, la o firmă cu punct de lucru în Bazar ce comercializează haine din piele, administrată de F. Petru, s-a constatat că nu au fost înregistrate în evidenţele contabile toate veniturile obţinute din activităţile comerciale desfăşurate. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru „evaziune fiscală”, prejudiciul urmând să fie stabilit după definitivarea verificărilor financiar – fiscale împreună cu comisarii Gărzii Financiare Suceava.

Poliţiştii au mai verificat şi o societate ce vinde lenjerii de pat în bazar, administrată de S. Ion. Aceştia au inventariat lenjeriile şi au verificat documentele contabile constatând că nu există documente de provenienţă pentru o parte din mărfuri. Patronul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus confiscarea mărfurilor fără documente de provenienţă, în valoare de aproximativ 550 lei.

Şi Poliţia municipiului Rădăuţi a organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară din pieţele organizate în comunele Marginea, Straja şi Ulma Aici s-au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.614 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de cca.2.000 lei constând în produse industriale, alimentare şi 3 mc lemn foc foioase.


Intră acum și în grupul de