Catedra de franceza organizeaza o serie de actiuni in cadrul Zilelor Colegiului National „Spiru Haret” Suceava


Intră acum și în grupul de

Şirul manifestărilor desfăşurate în perioada 2-7 mai cu ocazia Zilelor Colegiului Naţional „Spiru Haret” continuă, miercuri, cu o serie de activităţi ce se vor desfăşura în cadrul catedrei de limbă franceză.

Prima acţiune va avea loc de la ora 11.30, în aula colegiului, sub egida „Chantons la fete du college”, un recital în limba franceză, coordonat de prof. Cristina Cojocaru.

De la ora 12.00, tot în aulă, va urma vizionarea unui film de scurt metraj – „Le film francais en Roumanie”, sub îndrumarea prof. Magdalena Iacoban.

În aceeaşi locaţie, de la ora 12.30, va avea loc activitatea „Concours interactif”, sub îndrumarea prof. Cristina Cojocaru, iar de la ora 13.00 în program va avea loc “Exposition d’affiches sur la civilisation francaise”, sub coordonarea prof. Daniela Boşca.

Timp de 6 zile, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, se va derula acţiunea „Zilele Colegiului” care va implica toţi elevii şi profesorii din unitatea de învăţământ şi care are ca pricipal scop identificarea unor modele demne de urmat în societate.

Directorul Colegiului Naţional, prof. Virginel Iordache este de părere că: „lipsa modelului constituie un model de viaţă, de gândire, de atitudine. Model poate fi o persoană sau o idee, un personaj literar, o teorie, un ideal. Indiferent de model el trebuie raportat la un set comun de valori şi principii care ne definesc ca fiinţe umane înzestrate cu suflet şi raţiune. Modelul individual nu trebuie să intre în conflict cu valorile cardinale care ne edifică şi fac posibilă comunicarea socială şi nu trebuie să afecteze drepturile sau aspiraţiile celuilalt. Valorile perene ale omului se dobândesc prin educaţie”.


Intră acum și în grupul de