IJJ Suceava recruteaza candidati pentru arma jandarmi


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava a început selecţionarea candidaţilor (bărbaţi şi femei) pentru a participa la concursurile de admitere 2011, organizate de instituţiile de învăţământ din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al I.J.J.Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, cererile de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul universitar se pot depune la sediul Inspectoratului până la 3 iunie 2011, iar pentru instituţiile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor până la data de 1 iulie 2011, cu excepţia şcolilor militare de la Piteşti şi Buzău, unde data limită de înscriere este de 17 iunie a.c. „Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile postliceale (de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor). În acest caz se constituie un singur dosar de participare la concurs, însă procedura de admitere se va relua”, a precizat căpitanul Cornaci.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava informează că în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Academia de Poliţia „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – arma jandarmi are disponibile o sută de locuri, în timp de şcolile de subofiţeri din Drăgăşani şi din Fălticeni au fiecare o cifră de şcolarizare de 150 de locuri.

În cazul locurilor alocate Ministerului de Interne de către Ministerul Apărării Naţionale oferta este următoarea: Academia Tehnică Militară Bucureşti, Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament – 21 de locuri, din care 13 locuri pentru Jandarmerie, şi Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare – 28 de locuri, din care opt locuri pentru jandarmi, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Ştiinţe Militare şi Informaţii – şapte locuri, din care cinci locuri pentru jandarmi, şi Institutul Medico – Militar Bucureşti, nouă locuri la medicină şi unul la farmacie.

Toată oferta menţionată până aici este destinată atât fetelor cât şi băieţilor.

Mai există o serie de şcoli care recrutează numai băieţi. Este vorba de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – patru locuri, Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov, piloţi elicoptere – zece locuri şi management trafic aerian – nouă locuri, precum şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău, care are o cifră de şcolarizare de 22 de locuri, la profilul aeronave şi motoare de aviaţie.

Admiterea la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” se va desfăşura în perioada 17-29 iulie 2011, iar regulamentul de organizare a concursului poate fi consultat pe site-ul instituţiei de învăţământ. Admiterea la şcolile de formare a subofiţerilor din cadrul M.A.I. va avea loc în perioada 20 august – 2 septembrie 2011, informaţii suplimentare fiind postate pe site-urile şcolilor.

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care vor să devină jandarmi putem aminti: vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, liceu absolvit cu diplomă de bacalaureat, medie de minimum 8 la purtare în liceu, înălţimea de minimum 1,70 metri în cazul băieţilor, respectiv 1,65 metri în cazul fetelor, cu precizare că nu se admite nici un fel de derogare.

Informaţii privind condiţiile de înscriere, probele, tematica şi bibliografia de concurs, componenţa dosarului şi programa de admitere se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Str. Traian Vuia, nr. 7 bis, sau la numărul de telefon 0230/522998 interior 24535 – Biroul Resurse Umane .


Intră acum și în grupul de