A XV-a editie a concursului „Vis de copil in casa bunicilor”, la Muzeul Satului Bucovinean Suceava

Elevii suceveni cu vârsta cuprinsă între 7 şi 11 ani, respectiv între 12 şi 15 ani vor participa la cea de-a XV-a ediţie a expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, cu tema „Casa cea mare”, manifestare organizată de Muzeul Satului Bucovinean, informează într-un comunicat de presă Loredana Bortă, responsabil PR în cadrul Muzeului Bucovinei.

„În strategia Muzeului Bucovinei programele educaţionale pentru elevi se bazează pe implicarea acestora în experienţe menite să le stimuleze procesele gândirii şi imaginaţiei şi să le dezvolte personalitatea.

Unul dintre obiectivele esenţiale propuse de Secţia de Etnografie este valorificarea patrimoniului cultural bucovinean, prin manifestări cultural-ştiinţifice de informare, de educare artistică a elevilor. Legătura permanentă cu şcoala ne oferă posibilitatea de a organiza spectacole, concursuri şi expoziţii cu elevii şi pentru elevi, prin care se evocă lumea satului”, precizează în comunicat Maria Cruşninschi, muzeograf.

Potrivit aceleiaşi surse, vernisajul desenelor şi premierea celor mai talentaţi copii vor avea loc vineri, 3 iunie, de la orele 12.00, în Muzeul Satului Bucovinean. Ca în fiecare an organizatorii pregătesc pentru toţi participanţii la această expoziţie-concurs momente artistice susţinute de elevii de la Palatul Copiilor şi alte surprize.