Șoferul unui camion, rănit de suflul expoziei unui cauciuc la o trecere la nivel cu calea ferată la Verești


Intră acum și în grupul de

Un șofer a fost rănit, vineri, după ce la trecerea la nivel cu calea ferată pe D.J.290 la Verești, un ansamblu de vehicule a atins firele de înaltă tensiune, iar unul dintre cauciucuri a explodat, suflul exploziei provocând leziuni șoferului.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, vineri în jurul orei 11:30 un șofer a condus ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Scania și semiremorca marca Kassbohrer pe care era încărcat un buldoexcavator CAT din direcția Salcea către Verești.

În momentul în care a traversat calea ferată de pe raza comunei Verești, antena ce era montată deasupra cabinei buldoexcavatorului a atins liniile de înaltă tensiune, fapt ce a creat defectarea vehiculului trăgător marca Scania, ansamblul de vehicule oprindu-se după trecerea la nivel cu calea ferată.

Întrucât claxonul autoutilitarei a rămas pornit, șoferul a coborât din cabină și s-a deplasat în partea laterală stânga a capului tractor pentru a decupla o bornă, moment în care cauciucul interior spate al vehiculului a explodat suflul exploziei creeându-i leziuni acestuia.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat că șoferul nu a consumat băuturi alcoolice, accesta fiind preluat și transportat de către un echipaj la Spitalul Judetean Suceava-Sectia UPU pentru investigații suplimentare.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală, privind săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”neluarea masurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”nerespectarea  măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de