Femeie din Frasin accidentată mortal pe trecere de pietoni de un șofer care a fugit de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

O femeie din Frasin a fost accidentată mortal, luni seara, în timp ce traversa o trecere pentru pietoni din Frasin, iar șoferul a fugit de la fața locului, fiind identificat ulterior de polițiști.

Potrivit anchetei polițiștilor, luni seara în jurul orei 21.50, un bărbat de 32  de ani din satul Plutonița, a condus un autoturism Seat Cordoba, în localitatea Frasin, având direcția de deplasare către Vama, iar la trecerea pentru pietoni din zona D.N.E. 17, marcată și semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare, a surprins și accidentat o femeie de 72 de ani, pieton, care s-a angajat în traversare de la dreapta spre stânga având în vedere sensul său de deplasare, părăsind locul faptei.

Echipajul de poliție s-a deplasat operativ în zonă, fiind angrenate și echipaje din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, la scurt timp fiind identificat autoturismul prezentând urme rezultate din accidentul rutier pe strada Lang, la aproximativ 400 de metri de locul accidentului. De asemenea, a fost identificat și conducătorul auto în proximitatea producerii accidentului într-o parcare a unui bloc.

În urma impactului a fost declarat decesul pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ în cazul tuturor substanțelor, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului rezultă faptul că vinovăţia aparţine conducătorului auto, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversare.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”  și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia”.


Intră acum și în grupul de