Ziua Copilului la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava: Cadouri pentru copiii cu diabet zaharat


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia Zilei Copilului, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava aduce o bucurie copiilor cu diabet zaharat. Începând din 3 iunie 2024 și pe tot parcursul săptămânii, copiii vor primi cadouri oferite de colectivul Ambulatoriului de specialitate diabet zaharat, în colaborare cu Asociația Lions Club Suceava, condusă de Dr. Neagu Daniela.

Dr. Claudiu Cobuz, medic primar și șef al Secției clinice de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, a subliniat importanța acestei inițiative, menționând că diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente și grave afecțiuni endocrine-metabolice la copii. În România, incidența diabetului la copii este în creștere, afectând tot mai multe familii. La nivelul Centrului Antidiabetic Suceava, 131 de copii se află sub tratament, iar numărul acestora continuă să crească.

În anul 2023, au fost înregistrate 21 de cazuri noi de diabet zaharat la copii și adolescenți, demonstrând o tendință ascendentă. Programul Național de Diabet Zaharat a continuat să funcționeze normal, chiar și în perioada pandemiei, asigurând inițierea și monitorizarea tratamentului cu pompe și senzori de insulină pentru copiii și tinerii afectați.

Dr. Cobuz a menționat că pentru colectivul Centrului Antidiabetic Suceava, copiii reprezintă o prioritate. În spiritul acestei preocupări, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, colectivul Ambulatoriului de diabet zaharat împreună cu Asociația Lions Club Suceava au pregătit cadouri speciale pentru micii pacienți. „Azi e ziua ta! Dorim să îți aducem în dar un zâmbet, un vis, libertatea de a te bucura de câteva dulciuri ce nu îți vor afecta prea mult glicemia și alte surprize!” a declarat Dr. Cobuz, subliniind importanța sprijinului emoțional și educațional pentru copiii cu diabet.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava rămâne singurul furnizor de servicii medicale specializate în diabetologie din județ, asigurând îndeplinirea criteriilor pentru derularea Programului Național de Diabet Zaharat al CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de