Trenul de epoca PELERIN IN BUCOVINA a plecat in prima cursa cu sute de suceveni in vagoane.


Intră acum și în grupul de

Trenul de epocă inclus in programul Pelerin in Bucovia a plecat luni dimineata, din Suceava, din gara Burdujeni, la ora 8, 45, in prima sa cursă, spre Putna, udne este programat sa ajungă la ora 12,53.

Vagonul SALON al garniturii de epocă era ocupat la capacitatea maximă din Suceava iar celelalte vagoane la aproximativ 50 % din capacitate, urmând ca pe traseu, în special din Rădăuţi să mai urce călători.

In tren erau prezenti foarte multi tineri, copii insotiti de părinţi dar şi grupuri de copii cu profesori care intentionează să ţină lectii deschise de istorie pe traseu cu tema “România in perioada modernă”.

Consilierul personal al preşedintelui CJ Suceava, Niculai Barbă a declarat pentru NewsBucovina.ro ca treul va circula pe traseul Suceava – Putna -Suceava în cursul zileei de azi, miercuri si vineri urmaând ca în zielele de marţi, joi si sambată să circule pe traseul Suceava – Cacica – Vatra Moldoviţei şi retur.

Spre Putna trenul pleacă la 8,45, ajunge la Putna la 12,53 şi se întoarce cu plecare de la ora 15:06 şi sosire la 19:04 la Suceava.

Barbă a spus că pe perioada staţionării in Putna călătorii pot vizita Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul, Biserica din lemn si alte obiective din zonă.

Cursa spre Vatra Moldoviţei va pleca la 9:05 din Suceava, va ajunge la destinatie la 14:52. Trenul va face o oprire de 90 de minute la Cacica pentru vizitarea Basilicii Minor, a Salinei iar doritorii pot face si o baie in piscina cu apa sărată din zona Salinei.

La întoarcere plecarea este la ora 16:15 din Vatra Moldoviţei iar sosirea la 20:32.
Biletele se pot procura direct din tren sau din gara Burdujeni, preturile fiind modice, variind in functie de destinatie si de locul plecarii.


Intră acum și în grupul de