Acasă Social Trei noi premii pentru elevii suceveni la Olimpiada nationala „Mestesuguri artistice traditionale”

Trei noi premii pentru elevii suceveni la Olimpiada nationala „Mestesuguri artistice traditionale”


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni s-au remarcat şi la ediţia din acest an a Olimpiadei naţionale “Meşteşuguri artistice tradiţionale”, întorcându-se acasă cu trei noi premii care se alătură celor obţinute la ediţiile precedente.

Potrivit prof. Tatiana Vîntur, inspector educaţie permanentă în cadrul IŞJ Suceava, deşi lotul iniţial s-a modificat cu câteva zile înainte de plecare, din cauza unor accidentări ale elevilor calificaţi, micii artişti de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, însoţiţi de prof. Mihai Vleju, au obţinut un premiu I, un premiu II şi o menţiune.



Astfel, Mihai Ţarcă a obţinut premiul I la prelucrarea osului şi cornului, Alexandru Acurmuloaie s-a clasat pe locul II la sculptură tradiţională în lemn, iar Elisabeta Ursuţ s-a ales cu o binemeritată menţiune la cusături tradiţionale.

Concursul naţional de meşteşuguri artistice tradiţionale a constat în prezentarea lucrărilor elevilor calificaţi la etapa judeţeană, în limita locurilor alocate fiecărui judeţ, la următoarele meşteşuguri: olărit, ţeşut, brodat, confecţionat podoabe, cojocărit, curelărit, confecţionat măşti, prelucrarea lemnului, sculptură în lemn, prelucrarea sau decorarea metalului, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, încondeierea ouălor, împletirea fibrelor vegetale, mai precizează insp. Tatiana Vîntur.

Ediţia a XVI-a a Olimpiadei naţionale „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 24-28 august 2011 şi a avut ca scop dezvoltarea talentului şi a aptitudinilor artistice a elevilor în vederea promovării valorilor artei populare autentice.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version