3.900 de boboci au inceput facultatea la Suceava


Intră acum și în grupul de

Circa 12.000 de studenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava au început de luni, 3 octombrie, noul an universitar 2011-2012, 3.883 dintre aceştia fiind boboci. Cei mai tineri dintre studenţi s-au înghesuit încă de dimineaţă în aula corpului A, acolo unde s-au văzut cu rectorul universităţii sucevene, Adrian Graur. Astfel, la ora 10.00 holul corpului E era împânzit de sute de studenţi, unii aflaţi pentru a doua oară în incinta USV, după înscrierea la facultate, şi căutându-şi dezorientaţi colegii de an.

Dichisite, mai mult sau mai puţin asortate, dar cu siguranţă exagerat de parfumate, studentele sucevene au făcut o adevărată paradă a modei, etalându-şi cele mai noi ţinute vestimentare. După ce au asistat totuşi la festivitatea de deschidere aferentă fiecărei facultăţi, tinerii s-au retras şi au umplut restaurantele şi cafenelele situate în apropierea instituţiei de învăţământ superior.

Primul semestru al anului universitar 2011-2012, care a început luni, va continua până în data de 29 ianuarie 2012, cu o pauză de trei săptămâni datorată sărbătorilor de iarnă, stabilită în perioada 19 decembrie-8 ianuarie 2012.

Prima sesiune a anului universitar, cea din iarnă, se va întinde pe durata a trei săptămâni, în intervalul 30 ianuarie-29 februarie. Va urma apoi vacanţa de primăvară de o săptămână, după care, la data de 27 februarie va debuta semestrul doi, care se va încheia în data de 10 iunie (din care o săptămână va fi alocată vacanţei de Paşte). Sesiunea de vară se va desfăşură în perioada 11 iunie-1 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de