Elevii Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni au serbat „Ziua Naţionala a Romaniei” prin participarea la competitii sportive


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul sărbătoririi „Zilei Naţionale a României” şi marcarea celor 93 de ani de la Marea Unire înfăptuită la data de 1 Decembrie 1918, la nivelul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni s-a organizat şi desfăşurat competiţia sportivă „Cupa 1 Decembrie – EDIŢIA 2011” la tenis de masă, tir cu pistolul mitralieră, minifotbal, atletism şi volei, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei de învăţământ.

Potrivit acesteia, acest gen de activităţi au un rol important în menţinerea, întărirea sănătăţii şi mobilizarea întregului efectiv al şcolii, în practicarea sistematică şi organizată a activităţilor competiţionale de masă prin autodepăşire, urmărindu-se creşterea capacităţii de efort fizic şi intelectual, dezvoltarea fizică armonioasă, petrecerea în mod cât mai plăcut a timpului liber.

„Concurenţii clasaţi pe primele locuri au fost recompensaţi cu diplome şi premii acordate cu sprijinul Asociaţiei Clubul Sportiv << ŞOMUZ >> Fălticeni. Cupa << 1 Decembrie >> ediţia 2011 pusă în joc a revenit elevilor anului II pe baza clasamentului individual şi pe echipe, prin cumularea punctelor obţinute de fiecare concurent şi echipă la fiecare probă”, se arată în comunicatul de presă.

Activităţi de reprezentare

Potrivit aceleiaşi surse, joi, 1 decembrie 2011, cadre ale Şcolii Militare au participat la manifestările prilejuite de sărbătorirea „Zilei Naţionale a României” în municipiul Fălticeni, la monumentul din Piaţa Nada Florilor.

Recompense

În document se precizează că pentru rezultatele obţinute în procesul de învăţământ şi implicarea deosebită în rezolvarea sarcinilor şi misiunilor încredinţate, în conformitate cu Regulamentul cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ postliceal din Ministerul Administraţiei şi Internelor, nouă elevi din anul al II-lea au fost recompesaţi cu înaintarea în grad, unul în gradul de elev sergent şi opt la gradul de elev caporal.

„Pe de altă parte, doi subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim, iar 24 de ofiţeri şi 10 subofiţeri au fost recompensaţi cu felicitări, mulţumiri şi citarea prin ordin de zi pe unitate pentru rezultate foarte bune obţinute în activitatea profesională, îndeplinirea sarcinilor încredinţate şi contribuţia pentru activitatea depusă în domeniul specific de activitate”, susţine cpt. Irina Airinei.


Intră acum și în grupul de