Elevii de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au impartit daruri de Craciun copiilor din Asezamantul „Sf. Ierarh Leontie” de la Radauţi


Intră acum și în grupul de

Înainte de sărbătorile de iarnă, elevii clasei a IX-a de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au adus un stop de bucurie în sufletele copiilor din Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi, împărţindu-le cadouri.

Sub îndrumarea profesoarelor Brînduşa Luminiţa Cîmpan şi Adriana Alina Mihorianu, elevii au reuşit să readucă zâmbetul pe chipurile copiilor găzduiţi de aşezământul rădăuţen.

„Totul a pornit de la o colegă de-a noastră, cadru didactic la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului, cea care ne-a informat despre iniţiativă chiar de la început, Boca Floarea Sofian. Proiectul aparţine Asociaţiei Proiect pro Europa al cărei preşedinte, preotul Dan Constantin Ceredeev, din Ciumârna, Vatra Moldoviţei, a intenţionat să implice cadre didactice şi elevi într-un concurs intitulat Crăciun în Europa şi într-o acţiune de voluntariat, Fii Dar voluntar! în cadrul campaniei Voluntar de Crăciun. Campania se desfăşoară în perioada 15 noiembrie – 22 decembrie 2011. Activităţile din cadrul proiectului au presupus termene, înscriere, deplasare la sediul Asociaţiei şi mult interes din partea elevilor”, explică într-un comunicat de presă cele două profesoare amintite mai sus.

Potrivit acestora, cadrele didactice care au dorit să facă parte din proiect, Sofian Boca Floarea, Brînduşa Luminiţa Cîmpan, Adriana Alina Mihorianu, Armanda Manuela Andrieş, Ortenzia Gotcu, Daniel Brustur, Mihaela Dranca, Doina Strugaru, Sergiu Sahlean şi cele cinci clase care chiar au dorit să ofere puţină bucurie în preajma Sărbătorilor de iarnă, IX F, IX H, IX A, IX F, IX K, şi-au dus misiunea la bun sfârşit. “

Clasa a XII -a K s-a implicat chiar de la început şi participă şi la concurs, muncind serios la un proiect care reprezintă viziunea lor asupra Crăciunului. Celelalte clase au creat echipe şi au donat rechizite, jucării, dulciuri şi obiecte de igienă personală. Toate pentru copiii de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi. S-au făcut pachete, mai mari sau mai mici, consistente, care au fost duse la Ciumârna, frumos ambalate, purtând miros de cetină şi amprenta lui Moş Crăciun.

Pe data de 15 decembrie 2011, la ora 15.15, câţiva elevi şi câteva cadre didactice am încărcat pachetele în microbuzul şcolar şi ne-am deplasat la Ciumârna. Era prima dată pentru mulţi dintre noi când Ciumârna, despre care auziserăm des în diferite contexte, devenea destinaţie precisă. Printre dealuri şi pe lângă pădure, pe lângă case de poveste, am ajuns la o biserică. Drumul ne-a oferit imagini ale unor cai desprinşi parcă din lumea Feţilor Frumoşi, cai fascinanţi, totuşi reali, specifici zonei, o lume rămasă dincolo de timp, într-o linişte arhaică.

Preotul Ceredeev ne aştepta. Ne-a condus la casa parohială şi ne-a poftit înăuntru, într-o sală în care şi alţii, înaintea noastră, aduseseră puţin pentru cei mulţi care au nevoie să-şi amintească cineva de ei. Am avut parte acolo de o lecţie despre preţuirea celor pe care îi avem alături, despre ce mult înseamnă să dăruieşti unor copii care nu de daruri au nevoie dar cărora acestea le pot aduce zâmbetul pe buze. Ne-a povestit despre Aşezământul de copii << Sf. Ierarh Leontie >> de la Rădăuţi care are 104 copii în grijă şi de care se ocupă Episcopia Rădăuţiului.

104 mese zilnice, 104 perechi de papucei mai mici sau mai mari, 104 feţe pe care am dori să le vedem zâmbind. Pentru elevii din clasa a IX -a a fost o experienţă nouă pentru că li s-a amintit cât de norocoşi sunt şi cât ar trebui să respecte şi să păstreze tot ce le aduce comfort şi dragoste. Pentru ceilalţi a fost la fel de benefică şi memorabilă. Ne-a răsfăţat părintele Ceredeev cu pilde şi cu sfaturi, ne-a invitat să ne alăturăm Asociaţiei în viitoarele activităţi şi de multe, deranjant de multe ori, ne-a mulţumit. A fost surprins că am mers tocmai până acolo tocmai ca să ducem pachetele şi a fost foarte plăcut impresionat de modul cum au fost făcute acestea, cu dragoste şi cu intenţie de daruri, adevărate daruri”, relatează cele două profesoare de la colegiul humorean, în document.

„Orice Crăciun este altfel. Acesta e chiar altfel, fără zăpadă şi fără ger. Dar la fel este de diferit şi prin ceea ce facem ca aceste momente să ne facă să ne simţim de folos, mai buni şi poate mai aproape de Dumnezeu. Părinţii care au contribuit la gestul de pe 15 decembrie, elevii care au realizat pachetele, doamna director Mihaela Ursaciuc care nu a ezitat să ne susţină, Primăria din Gura Humorului care a asigurat transportul, acestea sunt elementele de suport într-o activitate care a avut ca scop bucuria şi reeditarea spiritului Crăciunului”, mai precizează cele două cadre didactice în finalul comunicatului de presă.


Intră acum și în grupul de