Flacari cat casa, in miez de noapte, duminica, la Stulpicani, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Flăcări înalte de câţiva metri au brăzdat cerul duminică, în miz de noapte, în localitatea Stulpicani, judeţul Suceava anunţând o intervenţie dificilă pentru pompierii militari.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, alarma a foat dată în jurul orelor 03:30 fiind trimise la faţa locului Garda de intervenţie Gura Humorului, împreună cu SVSU Stulpicani. Aceştia au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie particulară din localitate.

După ce au ajuns la faţa locului, au mai fost solicitate în sprijin câte o autospecială de la Detaşamentele de pompieri Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

“La sosirea pompierilor, ardeau adăpostul de animale şi o magazie pentru furaje, construcţii din lemn, acoperite cu azbociment, respectiv, tablă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi alte anexe gospodăreşti” a declarat Alin Găleată.

Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca să fie salvate din calea focului locuinţa şi restul anexelor gospodăreşti fiind scăpate din flăcări doi porci, cinci vaci şi 15 păsări. Din păcate incendiul a transformat în scrum adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 290 metri pătraţi, magazia de lemne, pe o suprafaţă de 16 metri pătraţi, şi circa 20 de tone de fân.

“Din cauza cantităţii mari de fân pompierii au fost nevoiţi să lucreze din greu pentru lichidarea ultimelor focare, inclusiv după mai bine de patru ore de la lichidarea pârjolului, împrăştiind furajele pentru a nu se ascunde în acestea jar ce ar putea reaprinde incendiul” a mai adăugat plt.maj. Alin Găleată .

Din primele cercetări, a rezultat că focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui cablu defect sau neizolat corespunzător.


Intră acum și în grupul de