Cel de-al doilea adapost pentru cainii comunitari va fi ridicat tot in Lunca Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană nu renunţă la ideea strângerii câinilor comunitari de pe străzile oraşului dorind ca rezultatele proiectului să fie vizibile până în luna septembrie a acestui an.

Conform declaraţiilor făcute de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri la sediul administraţiei publice locale, a fost identificat şi spaţiul unde se doreşte ridicarea celui de-al doilea adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta urmând a fi realizat tot în Lunca Sucevei, în apropierea adăpostului deja existent.

În acelaşi timp, a fost găsit şi spaţiul unde va fi organizat cartierul general al acestui proiect, o clădire abandonată de SC ACET SA Suceava, dar care beneficiază de toate utilităţile necesare pentru organizarea de birouri pentru angajaţi şi săli pentru intervenţiile medicale de sterilizare a patrupedelor.

“Am avut o vizionare la faţa locului şi am identificat spaţiul necesar stabilirii cartierului general al proiectului, clădirea unde funcţiona laboratorul de analize chimice al SC ACET SA de la staţia de epurare, care nu mai este folosit de societate după ce a fost construită altă clădire modernă. Spaţiul este ideal pentru că beneficiază de toate facilităţile şi reprezintă şi o mare economie pentru Primărie deoarece ridicarea unui asemenea spaţiu ne-ar costa aproape 3 miliarde de lei vechi”, a declarat Ion Lungu.

În proiectul de strângere al câinilor comunitari, administraţia locală lucrează în parteneriat cu asociaţiile pentru protecţia animalelor.


Intră acum și în grupul de