Pensii mai mari cu 4% pentru 163.624 pensionari din judetul Suceava

Un număr de 163.624 pensionari din judeţul Suceava vor avea pensii mai mari cu 4%, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

florin sinescu

Potrivit sursei citate, actul normativ modifică şi completează prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Ordonanţa prevede că valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.  Astfel, odată cu promulgarea acestei legi, pensiile vor fi majorate cu 4%, iar punctul de pensie ajunge la 762 de lei.

„Efortul bugetar pentru judeţul nostru, odată cu majorarea de 4% a pensiilor, va fi de aproximativ 4,15 milioane de lei lunar. Deşi decretul a fost semnat ieri, pensiile vor fi majorate cu începutul acestui an, iar pensionarii primesc deja diferenţele pentru luna ianuarie“, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

loading...