La Humor, a fost infiintat Patronatul Teritorial „Centrul de dezvoltare nord-est”. Vezi cu ce scop (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

infiintare ong humor2

La Gura Humorului a fost înfiinţată o asociaţie ce poartă numele de Patronatul Teritorial „Centrul de dezvoltare nord-est” şi care îşi propune să susţină agenţii economici şi impulsionarea a procesului de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Noua asociaţie are ca membri fondatori 14 firme din judeţul Suceava, din diverse domenii de activitate, preşedintele acestuia fiind Dan Bădeluţă.

La acţiunea de prezentare a scopurilor acestei asocieri au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene, parlamentari, primari şi numeroşi oameni de afaceri.

Preşedintele acestui patronat a explicat că premisa cu care fondatorii pleacă la drum este că nu vor spune niciodată, niciodată şi că nu îşi propun găsirea de vinovaţi, ci doar soluţii. El a subliniat că, în prezent, comunitatea de afaceri se află la o răscruce. „Ori rămânem să ne plângem de situaţia şi să cerem sprijin din afară, ori e cazul să acceptăm că lumea s-a schimbat şi să acceptăm că modelele de ieri sunt perimate”, a spus preşedintele Patronatului teritorial „Centrul de dezvoltare nord-est”.

El a arătat că scopul principal al patronatului este de a organiza activităţi în susţinerea şi apărarea intereselor firmelor membre sau în relaţiile acestora cu autorităţile, sindicatele şi persoane fizice, dar şi promovarea şi apărarea agenţilor economici şi organizaţiilor patronale în raportul acestora cu autorităţile publice locale precum şi în relaţiile cu alte organe şi organisme din ţară şi străinătate.

Totodată, noua asociaţie va impulsiona procesul de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi va promova cooperarea şi colaborarea cu structuri profesionale şi patronale similare organismelor profesionale patronale internaţionale, dar şi va contribui la atragerea de fonduri pentru dezvoltarea societăţilor ce fac parte din asociaţie.

Prezent la această acţiune, senatorul PSD Neculai Bereanu, a spus că va acorda sprijin legislativ membrilor asociaţiei în condiţiile în care se constată că sunt necesare modificări pentru dezvoltarea afacerilor. El a arătat că este un moment greu pentru ţară, cu probleme în economie şi că banii sunt prea puţini, dar a subliniat că sunt bani reali şi nu doar sume de bani prevăzute pe hârtie şi neacordate. Bereanu le-a recomandat primarilor prezenţi la întrunire să-şi susţină oamenii de afaceri din zonele lor pentru că aceştia contribuie la bugetele localităţilor.

Subprefectul de Suceava, Constantin Harasim, a salutat înfiinţarea acestei asociaţii, iar consilierul preşedintelui CJ Suceava, Teodor Sârghi, a spus că administraţia judeţeană sprijină orice iniţiativă de acest gen.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că această iniţiativă este una care să sprijine mediul de afaceri şi a salutat că la Gura Humorului se întâmplă lucruri bune.


Intră acum și în grupul de