Colectare de CARTE in limba romana pentru tinerii si adultii cu dizabilitati din Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Afis Bucovina BOOK AcademyInstitutul pentru Parteneriat Social Bucovina în parteneriat cu Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) şi Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Suceava  (CENRES), anunţă desfăşurarea programului de colectare de carte în limba română  Bucovina BOOK Academy, informează într-un comunicat de presă, Costel Juravlea, coordonatorul proiectului.

Potrivit sursei citate, prin acest program se urmăreşte organizarea unor acţiuni de colectare de carte pentru dotarea a cinci ateliere de instruire şi alfabetizare din Republica Moldova, structuri create în cadrul  a cinci internate rezidenţiale destinate persoanelor cu dizabilităţi psihiatrice din raioanele Edineţ, Soroca, Chişinău şi Dubăsari.

Activităţile de colectare vor fi desfăşurate de către tineri, studenţi şi profesori voluntari care s-au alăturat acestei acţiuni şi care activează în cadrul instituţiilor partenere şi de suport: Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Asociaţia SEVA Suceava, Liga Studenţilor din Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Asociaţia ACDC, Asociaţia De la „Români pentru Români”, Şcoala Gimnazială Nr. 28 Galaţi, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Şcoala Gimnazială „Mihai Alunga” Hânţeşti Suceava.

„Estimăm colectarea a cel puţin 5.000 de cărţi în mai multe etape, care vor fi transportate şi donate pe rând centrelor vizate şi de care vor beneficia aproximativ 1.500 de tineri şi adulţi cu dizabilităţi  din Republica Moldova.

Invităm toate persoanele care vor să se alăture iniţiativei noastre să ne contacteze online pe pagina de internet www.facebook.com/pages/bucovina-academy şi prin e-mail [email protected], sau telefonic, la numărul: 0743/421.813, persoană de contact Costel Juravlea”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de