„Noaptea Bibliotecilor Romanesti” a fost marcata de elevii Scolii Gimnaziale Stirbat


Intră acum și în grupul de

P1180644„Noaptea Bibliotecilor Romanesti” a fost marcata marti, 23 aprilie 2013, intre orele 18.00-21.00, la Scoala Gimnaziala Stirbat din comuna suceveana Udesti, informeaza intr-un comunicat de presa, Elena Morosan Larionescu, bibliotecar în cadrul în cadrul instituţiei de învăţământ.

Potrivit sursei citate, participantii la actiune au fost elevii claselor a VII-a si a VIII-a, alaturi de  Veniamin Bolohan, profesor de limba si literatura romana, la Scoala Gimnaziala Plavalari.
P1180672
Actiunea a fost organizata si coordonata de bibliotecarul şcolii, care a adus in atentia cititorilor doua materiale despre volumele  – „Cartea in cugetari si maxime din intreaga lume” si „Cartea, cel mai bun prieten al omului”, reusind sa captiveze  interesul elevilor pe tot parcursul evenimentului, angrenandu-i pe acestia in parcurgerea materialelor, precum si in conceperea de versuri si maxime cu tematica prestabilita.
P1180660
In document se mai arata ca, ideea realizarii acestui proiect a pornit de la o realitate cunoscuta, care arata ca elevii prezinta un interes scazut fata de citit, in momentul cand televizorul si calculatorul au castigat tot mai mult teren in detrimentul lecturii.

„Ca urmare a acestui fapt, implicarea elevilor la aceasta activitate fara constrangere si participarea lor activa in numar mare nu poate decat sa ne bucure si sa ne oblige pe viitor la mai mult”, a declarat Elena Morosan Larionescu.


Intră acum și în grupul de