„Noaptea Bibliotecilor Romanesti” sarbatorita si de elevii Colegiului National „Stefan cel Mare” Suceava

image003Comunicat de presă

La Biblioteca „Norman Manea” din cadrul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava s-a marcat marţi, 23 aprilie 2013, începând cu ora 18:00, „Noaptea Bibliotecilor Româneşti”.

Evenimentul a debutat cu citirea unor fragmente din cărţile preferate ale participanţilor, elevii de clasa a V-a şi a VI-a, din cadrul reputatului colegiu sucevean.

Seara a continuat cu o dezbatere aprinsă între elevii claselor a X-a pe tema „Cum preferi să citeşti – E-book sau Cartea Tipărită?”, în cadrul căreia s-a pus problematica sănătăţii oculare, dar şi cea a distrugerii pădurilor. Nu s-au neglijat nici aspectele pozitive ale celor două suporturi de lectură,  cum ar fi claritatea fontului, design-ul uşor accesibil sau portabilitatea.

image002Moderatoarea manifestării, doamna bibliotecar Corina DOMINTE, a oferit tuturor participanţilor flyere cu fragmente din istoria Bibliotecii „Norman Manea”, însoţite de citate celebre prolectură. Evenimentul s-a încheiat prin vizionarea unui documentar realizat de BBC, intitulat „Why reading matters”.

Precizăm că proiectul „Noaptea Bibliotecilor Româneşti” a fost lansat de Asociaţia Bibliotecarilor din România, desfăşurându-se în noaptea de 23 spre 24 aprilie în peste 40 de unităţi din întraga ţară.

Monica BUJANOVSCHI, Palatul Copiilor Suceava