„Noaptea Bibliotecilor Romanesti” sarbatorita si de elevii Colegiului National „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

image003Comunicat de presă

La Biblioteca „Norman Manea” din cadrul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava s-a marcat marţi, 23 aprilie 2013, începând cu ora 18:00, „Noaptea Bibliotecilor Româneşti”.

Evenimentul a debutat cu citirea unor fragmente din cărţile preferate ale participanţilor, elevii de clasa a V-a şi a VI-a, din cadrul reputatului colegiu sucevean.

Seara a continuat cu o dezbatere aprinsă între elevii claselor a X-a pe tema „Cum preferi să citeşti – E-book sau Cartea Tipărită?”, în cadrul căreia s-a pus problematica sănătăţii oculare, dar şi cea a distrugerii pădurilor. Nu s-au neglijat nici aspectele pozitive ale celor două suporturi de lectură,  cum ar fi claritatea fontului, design-ul uşor accesibil sau portabilitatea.

image002Moderatoarea manifestării, doamna bibliotecar Corina DOMINTE, a oferit tuturor participanţilor flyere cu fragmente din istoria Bibliotecii „Norman Manea”, însoţite de citate celebre prolectură. Evenimentul s-a încheiat prin vizionarea unui documentar realizat de BBC, intitulat „Why reading matters”.

Precizăm că proiectul „Noaptea Bibliotecilor Româneşti” a fost lansat de Asociaţia Bibliotecarilor din România, desfăşurându-se în noaptea de 23 spre 24 aprilie în peste 40 de unităţi din întraga ţară.

Monica BUJANOVSCHI, Palatul Copiilor Suceava


Intră acum și în grupul de