“Zilele Europei la Dumbraveni”, la final


Intră acum și în grupul de

DSCN9409Comunicat de presă

Cu prilejul zilei de 9 mai, în care anual se celebrează trei sărbători ( Ziua independentei de stat a României – 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial – 1945 şi Ziua Europei ), elevii scolii  noastre, cu sprijinul d-lui director coordonator, Ovidiu Neculai Spiridon, a domnilor directori adjuncti, Mihaela Apetrei şi Mihai Harasim, a d-nei consilier educativ Ionela Doncean, precum şi a Primăriei Dumbrăveni, reprezentată de către d-l primar Ioan Pavăl, d-l viceprimar Sorin Ababei,  d-l secretar Mihai Chirac, indrumaţi de către domnii profesori Romeo Bolohan, Daniela Bortă şi Cătălin Curaleţ, au organizat programul „Zilele Europei la Dumbrăveni”, program prevăzut a se desfășura în perioada 8-10 mai 2013.

DSCN9375Miercuri 8 mai, membrii clubului „Europa Dumbrăveni – Europa, Casa noastră”, format din 40 de elevi, au făcut prezentări despre Uniunea Europeană elevilor din clasele primare de la Şcoala din centru şi au citit poveşti pe teme precum: “Apa, o resursă limitată”, “Ţările din Europa”, “Revenire în forţă”, “Să descoperim Europa”, “UE – în date şi cifre”, “O vacanţă sănătoasă”, „Straduţa Floricăi” etc.

In cadrul zilei de 9 mai 2013, membrii clubului „Europa Dumbrăveni – Europa, Casa noastră”, dar şi alţi elevi ai Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din localitate au distribuit, începând cu ora 11. 30 materiale informative. Intre orele 12.00 -13.00, în Sala de sedinţe a liceului din Dumbrăveni s-a desfaşurat concursul de cultura generală „Paşi în timp”. Programul a continuat în faţa liceului cu: intonarea imnului „Oda bucuriei”,  semnificaţia zilei de 9 mai, realizarea scenariului „DE LA EUROPA MICA LA EUROPA MARE”, prezentarea unor afişe întocmite de către elevii şcolii noastre, arborarea unui steag uriaș al UE de 8/3m. Ziua de joi s-a încheiat cu o campanie de distribuire a 1.000 de steguleţe  şi de informare a unui număr de aproximativ 1.200 de elevi din ciclul primar, gimnazial, dar şi liceal.

DSCN9255Vineri, 10 mai, „Zilele Europei la Dumbraveni” vor continua în sala de sedinţă a liceului din localitate, cu un seminar-dezbatere dedicat Zilei de 9 mai, cu concluziile activităţilor desfăşurate, completarea unor chestionare şi premierea elevilor participanti la concursul de cultura generală „Paşi în timp”, dar şi a celor mai frumoase afişe.

Toate aceste activităţi fac parte din Campania EUROPA, CASA NOASTRĂ, o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată prin Chelgate Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Campania propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România.

DSCN4678Astfel, şi în şcoala noastră, acest proiect se derulează din ianuarie, prin Clubul intitulat „Europa, Dumbrăveni – Europa, casa noastră”, format din 40 de elevi din ciclul gimnazial,  coordonaţi de profesor Bolohan Romeo.

Prof. Romeo Bolohan, de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de