Ion Lungu cere implicare in adoptia cainilor fara stapan pentru a salva cat mai multe animale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Edilul-sef al Sucevei, Ion Lungu, a solicitat asociaţiilor de protecţie a animalelor o implicare mult mai mare in problema adoptiilor cainilor fără stăpân din municipiul Suceava astfel încât să nu fie nevoie de aplicarea prevederii legale privind eutanasierea.

Ion Lungu a spus intr-o conferință de presă sustinut miercuri la sediul Primăriei Suceava că municipalitatea continuă programul de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiu şi cazarea lor în adăposturile municipalităţii, dar că acţiunea pare fără succes întrucât pe străzi apar noi câini.

El a spus că dacă prevederile legii privind gestionarea câinilor fără stăpân vor rămâne în vigoare după ce Curtea Constituţională se va pronunţa asupra excepţiilor de neconstituţionalitate semnalate, va încerca să găsească, cu asociaţiile de protecţia animalelor, medici veterinari, o strategie pentru a fi salvaţi cât mai mulţi câini fără stăpân.

„Noi nu avem capacitatea de depozitare în adăposturi a tuturor câinilor şi, altfel, va trebui să punem în aplicaţie prevederea privind eutanasia”, a spus primarul.

El a arătat că asociaţiile de protecţia animalelor să găsească formule prin care cât mai mulţi câini să fie adoptaţi, dar şi să fie găsite locuri de depozitare a acestora în adăposturi private.

Autorităţile sucevene estimează că în municipiu sunt aproximativ 3.000 de câini fără stăpân din care aproximativ 1.200 sunt în cele două adăposturi.

 


Intră acum și în grupul de