Noua angajatori si-au confirmat prezenta la Bursa Tinerilor Defavorizati de la sediul AJOFM Suceava


Intră acum și în grupul de

AJOFM SuceavaUn număr de 9 angajatori şi-au confirmat prezenţa, vineri, 22 noiembrie 2013, la Bursa  Tinerilor Defavorizaţi, care va avea loc la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, care va începe la ora 10.00, informează reprezentanţii instituţiei sucevene.

Potrivit sursei citate, activitatea este una de promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor. Cei 9 angajatori vor oferi locuri de muncă în domeniul serviciilor, alimentaţiei publice, construcţiilor, prelucrării lemnului, intermedierilor financiare, activităţilor de cadastru.

Alături de angajatorii contactaţi sunt aşteptaţi tineri cu dizabilităţi din evidenţa agenţiei, victime ale traficului de persoane, tineri care provin din sistemul de protecţie al copilului sau care au executat pedepse privative de libertate, tineri cu vârsta între 16 şi 26 de ani care au copii în întreţinere sau orice persoană interesată de un loc de muncă în domeniile enunţate.

„În eventualitatea angajării unui tânăr cu risc de marginalizare socială, angajatorul de inserţie beneficiază  lunar de o sumă egală cu salarul de bază al tânărului, plafonată la  1.000 lei, pe o durată între 1 şi 3 ani. Dacă contractul de muncă al tânărului este menţinut şi după această perioadă, angajatorul beneficiază, timp de doi ani, de jumătate din indemnizaţia de şomaj care i s-ar fi cuvenit tânărului, dacă raportul de muncă ar fi încetat”, transmit reprezentanţii AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de