Voluntari de Craciun, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Se ştie că la Colegiul Alexandru cel Bun se întâmplă ceva mereu, de aceea Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă de forfotă şi de mişcare. Ne amintim din nou că nu suntem singuri şi că-i putem bucura pe cei mai lipsiţi de noroc decât noi.

Campania Voluntar de Crăciun, în care ne implicăm în fiecare an, ne-a adunat şi acum, suflet lângă suflet şi inimă lângă inimă, pentru a lumina un pic deznădejdea şi singurătatea copiilor şi a bătrânilor. Prin Asociaţia Proiect Pro Europa, personal prin preotul Ceredeev, vor beneficia de gândurile şi de urările noastre copiii orfani sau abandonaţi de la Rădăuţi, de la Aşezământul de copii aflat în îngrijirea bisericii, dar şi bătrânii de la Aşezământul de bătrâni Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Toţi elevii colegiului ar vrea să se implice în această campanie, de aceea, în fiecare an, câteva clase adună jucării, rechizite, dulciuri şi obiecte de igienă personală, le împachetează, le personalizează, iar microbuzul colegiului, cu aprobarea şi suportul doamnei director Mihaela Ursaciuc, se deplasează la Ciumârna. De data aceasta am plecat într-o după amiază plină de soare, cu valori pozitive în termometre şi am ajuns acolo ca şi cum am fi intrat într-o altă pagină: am văzut zăpadă, am simţit frigul si iarna ce a cuprins intreaga zona.

Am fost aşteptaţi cu căldură şi drag de părintele Ceredeev care a ţinut să ne ofere la final dovezi scrise ale activităţii Asociaţiei. Am aflat că tocmai se întorsese de la Gala Voluntarilor de la Bucureşti şi că voluntariatul începe să prindă contur şi sens şi în România.

Fiecare an este altfel dar mereu ne dăruieşte cate ceva pentru că dăruim si noi, la rândul nostru. Şi nu este importantă valoarea gestului, ci dorinţa de a-l face, bileţelele scrise pentru copiii cărora li se adresează, sinceritatea şi plăcerea de a fi alături de un copil care nu poate să simtă căldura unei familii, şi nu din vina lui. Nu e suficient să urmărim la televizor gesturile de omenie, e foarte important să realizăm că din puţinul fiecăruia putem alina o suferinţă, o lipsă, o dorinţă, putem oferi un zâmbet şi un chef de joacă acelor 130 de copii pe care viaţa îi maturizează înainte de vreme.

Mulţumim pentru invitaţia de a ne implica, mulţumim elevilor şi cadrelor didactice care au dorit să ni se alăture şi le dorim Sărbători Fericite!

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan şi eleva Ramona Lionti (XIF), de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de