Rata somajului a scazut, in luna martie, la Suceava


Intră acum și în grupul de

somaj

Judeţul Suceava înregistrează o nouă scădere a ratei şomajului. Potrivit directorului executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi,  dacă la sfârşitul lunii februarie rata şomajului era de 6,83%, la sfârşitul lunii martie 2014, rata şomajului este de 6,33%.

Adomnicăi a precizat, într-o conferinţă de presă, că la nivelul instituţiei pe care o conduce a scăzut şi numărul persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, de la 7.446 de şomeri aflaţi în plată la finele lunii trecute, la 5.918 înregistraţi la momentul actual.

Directorul AJOFM Suceava a arătat că scăderea numărului de persoane beneficiare de indemnizaţie de şomaj se explică şi prin faptul că au ieşit din plată absolvenţii care au beneficiat de indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni.

Mirela Adomnicai

„Ne bucură faptul că a crescut numărul încadrărilor. În continuare avem un trend descendent pe ceea ce înseamnă şomeri încadraţi, astfel încât, doar în cursul lunii martie au fost încadrate un număr de 2.640 de persoane. Făcând o statistică trimestrială, constatăm că în cursul ultimelor 3 luni am reuşit să intermediem încadrarea unui număr de 6.110 persoane”, a spus Adomnicăi.

Ea a menţionat că, în cursul lunii martie, au fost încadraţi 412 şomeri în construcţii, 193 în tăierea şi rindeluirea lemnului, 183 în transporturi rutiere, respectiv 141 de şomeri în comerţul cu amănuntul.

Mirela Adomnicăi a mai arătat că la creşterea numărului de încadrări pe piaţa muncii, o contribuţie semnificativă a avut-o şi numărul de subvenţii acordate de AJOFM Suceava angajatorilor. Astfel, doar în cursul lunii martie au fost încheiate 320 de convenţii cu angajatorii, din care 66 pentru absolvenţi, iar 254 cu angajatori care au angajat şomeri peste 45 de ani.


Intră acum și în grupul de