Sportivul dornean Andrei Dorin Rusu a câștigat titlul de campion național la cros la categoria tineret și va reprezenta România la următoarele campionate


Intră acum și în grupul de

Sportivul Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei a câștigat, sâmbătă, titlul de campion național la cros la categoria tineret, câștigând proba de 8000 de metri, fiind calificat astfel la campionatele balcanic și european care se vor desfășura în perioada următoare.

Campionatul Național de cros pentru seniori, tineret și juniori s-a desfășurat, sâmbătă, la Botoșani, în Pădurea Rediu, competiție organizată de Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism și Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

La starul acestei competiții, la categoria tineret, în proba de 8000 metri, a luat startul și sportivul dornean Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei, club sprijinit de Primăria Municipiului Vatra-Dornei și Consiliul Local Vatra Dornei.

La finalul competiției, sportivul dornean a câștigat titlul de Campion Național și s-a calificat pentru Campionatul Balcanic de cros din data de 4 noiembrie care se va desfășura tot la Botoșani și pentru Campionatul European de cros care se va organiza în data de 9 decembrie în localitatea Tilburg din Olanda.

Antrenorul sportivului dornean, Cristian Prâsneac, a declarat că sportivu Andrei Dorin Rusu a abordat cursa precum marii campioni.

„A luat cursa ca  un mare campion de la început în piept, a controlat toată cursa și în ultima parte a mărit tempoul de cursă, iar adversarii său nu au putut ține ritmul lui. Sperăm la urmatoarea competiție, care este Campionatul Balcanic de cros, să găsim un vârf de formă, iar la final să cucerim o medalie cât mai strălucitoare”, a spus Prâsneac. (N.B.)


Intră acum și în grupul de