Optimism echilibrat în tabăra “studenţilor” înaintea dublei cu Sao Bernardo (Handbal, Challenge Cup)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Liberty Sao Bernardo, sâmbătă şi duminică, ora 11, sala LPS (în direct pe TVR3 şi Plus TV)

După ce au eliminate în toamnă pe italienii de la Bologna United, toate gândurile handbaliştilor suceveni se îndreaptă către meciurile din acest week-end. Chiar dacă recunoaşte că portughezii de la Sao Bernardo au câţiva jucători foarte tehnici şi un portar destul de bun, Petru Ghervan crede că în meciurile eliminatorii valoarea grupului poate fi un atu important pentru CS Universitatea. Directorul tehnic al studenţilor” a vorbit în conferinţa de presă de ieri, despre punctele forte ale echipei sale în duelul cu gruparea portugheză.

„Cei de la Sao Bernardo au individualităţi dar avem şi noi. Sper totuşi ca jocul nostru să meargă bine pe ansamblu şi să-i contracarăm prin viteza de joc, replierea rapidă în apărare şi celelalte puncte forte ale noastre. Va fi un joc de 120 de minute. Nu ştiu dacă e bine să forţăm în prima partidă pentru că nici un avantaj de 5-6 goluri nu poate asigura 100% calificarea. Dacă ne înving ei duminică la o diferenţă mai mare? Cel mai bine ar fi să ne dozăm efortul pe întreaga durată a celor două jocuri. Suntem pregătiţi şi pentru aruncările de la 7 metri dar sper să nu ajungem până acolo”, a declarat Petru Ghervan.

Aflaţi abia la prima prezenţă într-o cupă europeană, handbaliştii de la CS Universitatea Suceava sunt decişi să aibă un parcurs cât mai lung în actuala ediţie a Cupei Challenge. Dacă vor trece de Sao Bernardo, universitarii vor accede în sferturile de finală acolo unde au şanse foarte mari să ajungă şi celelalte două reprezentante ale României, Ştiinţa Bacău şi UCM Reşiţa, care s-au impus categoric în turul disputat săptămâna trecută.

„Sigur, nu putem vorbi acum despre fazele următoare până nu trecem de portughezi dar nu este imposibil să ajungem chiar în finală. Am avut discuţii în Consiliul de Administraţie şi am primit şi asigurări de la Primăria Suceava că vom fi sprijiniţi financiar atât cât se va putea. Este o oportunitate de care trebuie să profităm. Oricum eu cred că în sferturi sunt şanse mari să se întâlnească două echipe din România”, a declarat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de