Progres pentru tinerii hocheisti suceveni (Hochei pe gheata)


Intră acum și în grupul de

Patinoarul artificial din Suceava a găzduit la finele săptămânii trecute ultimul turneu din cadrul Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă pentru juniori Under 16. Formaţia CSM Suceava a avut ca adversare echipele Progym Gheorghieni, Steaua Bucureşti şi Dunărea Galaţi. Echipa de hochei a Clubului Sportiv Municipal Suceava a deschis turneul cu numărul patru din Campionatul Naţional Under 16, cu un meci în care a întâlnit un adversar mai puternic, Progym Gheorgheni. Cu toate că aveau în lot doar trei jucători de 15 ani şi restul mai mici şi s-au antrenat o perioadă foarte mică pe gheaţă, sucevenii au ţinut ritmul cu adversarii din Gheorgheni pe durata a două reprize.

În prima parte a jocului, elevii antrenorilor Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu s-au apărat foarte bine în faţa mult mai experimentaţilor jucători de la Gheorgheni, portarul CSM-ului, Codrin Băeşu având o evoluţie foarte bună şi intervenţii salvatoare pe tot parcursul meciului. Oaspeţii au deschis scorul pe finalul reprizei, una în care şi sucevenii au avut câteva situaţii de a marca. În repriza secundă jocul a fost mult mai echilibrat, ambele echipe reuşind câte un gol, pentru CSM Suceava marcând Răzvan Cozma. Ultima repriză a aparţinut oaspeţilor, cei care au profitat de căderea fizică a sucevenilor şi au marcat trei goluri, scor 4 – 1.

„Pentru noi acest rezultat este unul foarte bun şi asta având în vedere că la primele turnee echipa din Gheorgheni ne-a învins la diferenţe foarte mari. Acest meci ne-a demonstrat că dacă aveam condiţii de pregătire similare cu ale adversarilor noştri, puteam lupta acum de la egal la egal şi de ce nu, chiar să-i învingem. Aceste meciuri împotriva unor adversari mai puternici sunt foarte utile pentru jucătorii noştri, cei care vor creşte mult mai mult la capitolul experienţă”, a declarat antrenorul Constantin Curelaru.

Amânarea acestui turneu din decembrie pentru luna ianuarie le-a prins foarte bine hocheiştilor de la CSM, care au apucat să se pregătească mai mult pe gheaţă, Suceava fiind singura echipă din acest campionat fără un patinoar acoperit. Din lotul antrenat de Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu s-au evidenţiat printr-o evoluţie foarte bună în acest meci, portarul Codrin Băeşu, dar şi jucătorii Cătălin şi Răzvan Cozma, Jurgen Stadler, Cosmin Lungu şi Alexandru Sârghi.

În al doilea meci al primei zile de întreceri din cadrul turneului patru al Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă pentru juniori Under 16 Steaua s-a impus greu după executarea loviturilor de penalitate în faţa celor de la Dunărea Galaţi, scor 6-5 (4-4 după încheierea timpului regulamentar).

În a doua zi a competiţiei hocheistice găzduite de Suceava, formaţia locală CSM a ţinut cât a putut piept campioanei României, Steaua Bucureşt, dar a sfârşit prin a fi învinsă cu scorul de 10-1, golul sucevenilor fiind înscris de acelaşi Răzvan Cozma. În al doilea meci al celei de-a doua zi, Progym Gheorghieni – Dunărea Galaţi 4-2.

Steaua a încheiat neânvinsă competiţia de hochei de la Suceava câştigând şi în faţa celor de la Progym Gheorgieni cu 5-0. Obosiţi puţin după primele două jocuri, hocheiştii de la CSM Suceava au cedat în faţa celor de la Dunărea Galaţi cu 0-6.

„Chiar dacă am pierdut toate partidele disputate pot să spun că jucătorii noştri au marcat un progres real. Dacă mai adăugăm şi faptul că trei dintre jucătorii formaţiei noastre Răzvan Cozma, Cătălin Cozma şi Codrin Băieşu vor fi selecţionaţi în lotul naţional al României, atunci putem spune că hocheiul sucevean are un viitor adevărat” a afirmat antrenorul Constantin Curelaru.

Din formaţia CSM-ului Suceava care a participat la al patrulea turneu din cadrul Campionatului Naţional de juniori Under 16 la hochei pe gheaţă au făcut parte jucătorii: Codrin Băieşu, Răvan Cozma, Ştefan Afanasov, Cătălin Cozma, Jurghen Stadler, Cosmin Lungu, Alexandru Sârghe, Bogdan Vasiliu, Florin Nechifor, Alexandru Marţuneac, Eduard Davidel, Andrei Gafencu, Eduard Dura, Tudor Moţcu, Vlad Airinei, Tudor Pentiuc şi Alexandru Tăuteanu.


Intră acum și în grupul de