Homneac vrea sa faca saltul la Liga I (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Tudor Homneac a efectuat deja primul antrenament la noua sa echipă, FC Botoşani. Fostul căpitan al Cetăţii a precizat că nu doreşte să intre în polemică cu oficialii Cetăţii şi nu comentează declaraţiile făcute de Ciprian Anton, care l-a acuzat că a ales rivala Cetăţii pentru bani. “Vreau să spun doar atât: nu am ales Botoşaniul pentru bani. Am ales FC Botoşani şi datorită conducerii serioase pe care o are, dar şi pentru că de aici sunt conştient că pot face saltul spre o formaţie de Liga I”, a specificat Homneac.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a afirmat că îşi propune să aibă evoluţii cât mai bune şi să obţină rezultate excelente cu FC Botoşani pentru a-i mulţumi pe suporteri şi pe oficialii grupării din judeţul vecin. “Nu cred că voi avea probleme cu suporterii botoşăneni, cum nu cred că voi avea probleme nici cu cei de la Suceava. Sunt jucător profesionist şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine la echipa pentru care joc. Sper ca suporterii suceveni să nu considere această alegere drept o trădare. Acum sunt la FC Botoşani şi voi încerca să dau totul pentru echipă. Îmi doresc să fiu cât mai bine primit de coechipieri”, a completat Homneac.

Jucătorul, care la Cetatea Suceava a evoluat pe mai multe posturi atât în linia mediană, cât şi în atac, spune că a avut deja o discuţie cu tehnicianul Cristian Popovici şi i-a spus acestuia că la Botoşani ar prefera să evolueze în atac. “La Suceava nu am mai evoluat ca atacant de când a plecat Marian Pană. Când era el antrenor, jucam în atac”, a adăugat Homneac.

Cristian Popovici, antrenorul principal al FC Botoşani, consideră transferul lui Tudor Homneac drept un “bonus” primit din partea conducerii. “Am cerut la sfârşitul turului trei jucători pentru a-mi întări lotul, iar conducerea mi-a satisfăcut dorinţa. Cu atât mai bine că a apărut şi Homneac, un jucător polivalent, tânăr care poate să ne ajute foarte mult şi care m-a impresionat încă de la prima discuţie, pentru că mi-a zis că are ca obiectiv să ajungă la Liga I. Cam la asta mi-aş dori să spere orice jucător din lotul pe care îl pregătesc pentru că sunt tineri şi cu calităţi”, a menţionat Cristian Popovici.

Tehnicianul este convins că Homneac nu va avea niciun fel de probleme cu suporterii botoşăneni. “Rivalitatea asta e dusă uneori prea departe. Între jucători nu trebuie să fie probleme. Publicul îi percepe exact după ce arată în teren. Nicio secundă nu va avea probleme cu suporterii aici”, a conchis Popovici.


Intră acum și în grupul de