Superadversar pentru „studenti” (Handbal, Challenge Cup)


Intră acum și în grupul de

Slovan Ljubliana – CS Universitatea Suceava, în sferturile de finală

Calificaţi relativ uşor în sferturile Challenge Cup, după ce au trecut de ucraininenii de la Burevstnik Lugansk, “studenţii” vor înfrunta în faza următoare gruparea slovenă Rokometno Drustvo Slovan Ljubliana, un adversar de calibru, poate cea mai puternică echipă dintre toate cele pe care le-a întâlnit CS Universitartea atât în sezonul trecut cât şi în actuala ediţie a Cupei Challenge.

Faptul că slovenii au eliminat în optimi formaţia suedeză Yistads IF, ocupanta locului secund al primei ligi suedeze, spune multe desprea valoarea adversarei pe care o vor înfrunta sucevenii. Învinşi în tur la o diferenţă de 7 goluri, 28-21, slovenii au câştigat manşa a doua cu 37-27 şi s-au calificat în sferturi, în dauna suedezilor.

La Campionatul European din acest an, naţionala de handbal masculin a Sloveniei a trecut de faza grupelor, ajungând în grupele principale, după ce a dispus de reprezentativa Suediei şi a remizat cu Germania, două forţe în elita handbalului masculin din Europa. Asta spune multe despre valoarea handbalului din ţara a cărei reprezentantă o va înfurnta pe CSU Suceava. Pe lângă acest aspect, trebuie precizat faptul că în competiţia internă, în pria ligă slovenă, RD Slovan Ljubliana se află pe locul 5, la trei puncte de Trebnje, echipă care a eliminat pe UCM Reşiţa în actualul sezon al Cupei EHF.

Având în componenţă jucători ca Peter Bozic, care a evoluat două sezoane în Champions League şi două în Cupa Cupelor, Janko Bozovic, trei sezoane în Cupa EHF, Peter Hrvatin – trei sezoane în Cupa EHF cu Cimos Koper, Branimir Koloper – cinci sezoane în Champions League cu RK Zagreb şi Croaţia Zagreb, Jure Vran – trei sezoane în Cupa EHF sub tricoul formaţiei Cimos Koper, în ediţia 2007-2008 evoluând în semifinalele acestei competiţii, Slovan Ljubliana este un adversar de temut, fapt recunoscut de directorul tehnic al Universităţii Suceava, Petru Ghervan:

“Cred că meciurile cu Slovan vor fi cele mai grele dintre toate cele pe care le-am disputat până acum în Cupa Challenge. Practic duelul cu slovenii a început. Cum ama aflat numele adversarei din sferturi, am început să ne interesăm despre ei şi să adunăm cât mai multe informaţii care să ne ajute. Trebuie să facem rost de câteva caseta pentru a urmări jocul lor şi să ne organizăm aşa cum se cuvine pentru a face faţă acestei echipe. Din primele informaţii pot spune că este un adversar redutabil”, a spus Petru Ghervan.

În concluzie, Slovan Ljubliana este o echipă puternică, în faţa căreia sucevenii se pot califica însă dubla manşă se anunţă a fi infernală. Turul se va disputa pe 27/28 martie în capitala Sloveniei iar returul o săptămână mai târziu la Suceava.

Programul complet al sferturilor de finală ale Cupei Challenge:

Slovan Ljubliana – CSU Suceava
MMTS Kwidzyn – Xico Andebol
Sporting Lisabona – Ştiinţa Bacău
Stor Handball – Bologna United


Intră acum și în grupul de