Rapid Suceava nu mai joaca vineri la Galati (Fotbal, Liga a III-a)


Intră acum și în grupul de

Ninsorile dau peste cap programul eşaloanelor inferioare. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis în cadrul şedinţei sale de joi amânarea etapei din acest weekend atât la Liga a II-a cât şi la Liga a III-a, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

FRF primise solicitări în acest sens din partea unor cluburi din liga secundă, precum Farul Constanţa, însă acestea au fost iniţial respinse. Ninsoarea care a început azi-noapte şi continuă la această oră a determinat conducerea fotbalului românesc să îşi reconsidere poziţia.

Într-un comunicat publicat pe site-ul FRF se confirmă reprogramarea partidelor ce trebuiau să se dispute la finalul acestei săptămâni. Iată textul comunicatului:

“Casa Fotbalului a găzduit azi, 11 martie a.c., o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Printre altele, s-a aprobat:
1. Reprogramarea etapelor care urmau să se dispute la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul campionatului naţional, Ligile a II-a şi a III-a.
2. Calendarul competiţional pentru sezonul 2010-2011. Astfel, campionatul Ligii I va începe la data de 24 iulie 2010, cel al Ligii a II-a pe 21 august, iar Liga a III-a în ziua de 20 august.
3. Componenţa comisiilor federale şi a comisiilor FRF autonome.
4. Proiectul campionatului reprezentativelor judeţene de juniori “Under 16”, ediţia 2010-2011”.
Contactat telefonic, antrenorul Rapidului, Ovidiu Ciobanu, a precizat că echipa pe care o pregăteşte nu a primit incă nicio înştiinţare oficială din partea FRF, însă în opinia sa, dacă Comitetul Executiv al FRF a decis amânarea, lucrurile sunt clare şi Rapid CFR nu va mai juca mâine meciul cu Oţelul II Galaţi. “Voi merge până la AJF să văd dacă a venit acolo vreo înştiinţare oficială pentru că noi nu avem fax sau ceva de genul ăsta pentru a putea fi informaţi de FRF. Dacă Comitetul Executiv a decis să amâne etapa la Liga a II-a şi a III-a, cred că lucrurile sunt clare şi nu vom mai juca împotriva Oţelului II. Mă gândesc că această etapa va fi reprogramată şi următorul nostru meci va fi de acum cel de pe teren propriu cu Brăila”, a declarat Ovidiu Ciobanu.

Condiţiile meteo nefavorabile ar putea avea repercursiuni şi asupra programului competiţiilor judeţene de fotbal. Conducerea AJF Suceava se va reuni vineri la orele prânzului pentru a decide dacă etapa a XVIII-a a Ligii a IV-a şi etapa a XVI-a a campionatului judeţean de juniori “C” se va amâna sau nu. Până la această oră, se pare că există câteva solicitări din partea cluburilor de a se amâna debutul sezonului de primăvară cu o săptămână.

Dorna Vatra Dornei, Rarăul Câmpulung şi Avântul Baia au spus “pas” campionatului de juniori “C”

Indiferent dacă se va relua sâmbătă sau nu, campionatul judeţean destinat juniorilor “C” va din retur mai sărac cu cel puţin trei echipe. Din cauza problemelor financiare, Dorna Vatra Dornei a anunţat că se retrage din campionat, aceeaşi luând-o şi conucerile cluburilor Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi Avântul Baia.
Alte două echipe, Şcoala de fotbal Rădăuţi AS Caşuba&Găluşcă sunt în pericol de a nu fi programate în prima etapă a returului în campionatul judeţeţean al juniorilor “C” pentru că nu s-au prezentat la AJF pentru a primi viza pe 2010. Secretarul AJF Suceava, Bogdan Agafiţa, a precizat că cele două cluburi îşi mai pot primi viza şi mâine, termenul limită fiind până la ora 13:00.

Cât priveşte perioada de transferuri în competiţiile aflate în jurisdicţia AJF Suceava, transferurile de jucători se mai pot face până la data de 19 martie a.c.În acest sens, reprezentanţii AJF îi aşteaptă pe delegaţii tuturor echipelor care au făcut transferuri să se prezinte la sediu pentru a înregistra aceste mutări de jucători.


Intră acum și în grupul de