Optimism in tabara sucevenilor inaintea meciului cu CSM Satu Mare (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Înaintea duelului cu CSM Satu Mare, sucevenii sunt optimişti. Interul Claudiu Dediu este părere că CS Universitatea nu se poate încurca pe teren propriu cu o nou-promovată, mai ales în condiţiile în care “studenţii” se vor mobiliza aşa cum se cuvine şi nu-i vor desconsidera pe ardeleni. “Întâlnim o echipă puternică, care trebuie tratată cu respect, dar de care nu trebuie să ne fie frică. Dacă armele noastre principale, apărarea şi contraatacul, vor funcţiona la capacitate maximă, cred că vom avea parte de o victorie. Totul depinde de noi şi de cum vom reuşi să ne motivăm la ora jocului”, a declarat Claudiu Dediu.

Un alt component al Universităţii Suceava, Sergiu Zvanciuc, consideră că atuul sătmărenilor îl reprezintă linia de 9 metri, unde cel mai impunător jucător este Ştefan Birtalan, locul trei în clasamentul golgheterilor din Liga Naţională cu 102 goluri. “Va fi un meci foarte greu dacă ţinem cont de valoarea individuală a jucătorilor de la CSM Satu Mare. Au o linie de 9 metri foarte puternică, în frunte cu Birtalan, dar eu cred că suntem peste ei la capitolul pregătire fizică. Acest lucru sper să ne aduca plusul de care avem nevoie pentru a ne impune. Sper ca sala să fie plină şi să ne impunem la o diferenţă confortabilă pentru a nu avea emoţii până la finalul jocului”, a declarat Zvanciuc.

Şoldănescu e alături de HCM Constanţa în “dubla” cu maghiarii de la Veszprem

Prezent la conferinţa de presă de ieri, Bogdan Şoldănescu a recunoscut că CS Universitatea nu poate să mai facă vreun pas greşit pe teren propriu, mai ales în compania unei echipe nou-promovate cum e cazul grupării sătmărene. “Pentru noi există doar varianta victoriei. Nu avem voie să facem paşi gresiţi pentru a ne îndeplini obiectivul. CSM Satu Mare este o echipă care, dacă o lasăm să-şi facă jocul ne poate crea probleme. Ţinând cont de valoarea noastră individuală şi de forţa noastră cred că vom câştiga sâmbătă”, a afirmat “Budi” Şoldănescu.

Fost jucător al campioanei HCM Constanţa, Bogdan Şoldănescu nu regretă că nu a apucat să joace în optimile Champions League dar spune că le va ţine pumnii foştilor coechipieri în “dubla” cu ungurii de la Veszprem. “Mă bucu pentru HCM. Nu regret că nu sunt acum alături de ei, regret doar că atunci când am fost eu acolo nu s-a realizat o astfel de performanţă. HCM a reuşit un rezultat foarte bun pentru handbalul masculin românesc. Cred că şansele de calificare mai departe sunt egale, dar va fi foarte greu. E bine totuşi că nu au căzut cu echipe ca Ciudad Real, Kiel sau Barcelona în faţa cărora ar fi avut şanse minime”, a precizat Şoldănescu.


Intră acum și în grupul de