Victoria, cuvantul de ordine in tabara „studentilor” inaintea disputei cu Dinamo (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

Dinamo Bucureşti – CS Universitatea Suceava, vineri, ora 17:00 (în direct pe Digisport)

CS Universitatea Suceava întâlneşte vineri, de la ora 17:00, pe Dinamo Bucureşti, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a din Liga Naţională de handbal masculin.

Chiar dacă dinamoviştii ocupă locul 12 în clasament, partida se anunţă a fi una dificilă pentru echipa antrenată de Leonard Bibirig, bucureştenii având evoluţii bune în ultimele lor jocuri, mai ales pe teren propiu, unde au făcut egal cu Ştiinţa Bacău şi au învins Poli Municipal Timişoara cu 36-24.

Sucevenii sunt avizaţi de creşterea de formă a trupei lui Eliodor Voica şi speră să aibă o evoluţie bună concretizată printr-o victorie, orice alt rezultat anulând şansele şi aşa mici de a mai prinde un loc de Cupa Challenge la finalul actualului sezon. „Ne aşteaptă o etapă foarte grea din două puncte de vedere. În primul rând pentru că avem doar varianta victoriei în jocul cu Dinamo şi în al doilea rând pentru că întâlnim o echipă în formă, mai ales în acest retur, când a obţinut rezultate bune pe teren propriu şi a pus probleme chiar şi în deplasare. Dinamo este o echipă care îmbină experienţa unor jucători cu tinereţea şi ambiţia altora. Este o formaţie periculoasă pe teren propriu dar sper ca noi ne mobilizăm cum trebuie să ne adjudecăm victoria”, a declarat Leonard Bibirig, care are la dispoziţie tot lotul pentru deplasarea în Capitală.

Bibirig mai crede într-o clasare pe locul 5: „Sper ca finalul campionatului să se joace pe teren”

Tehnicianul Universităţii Suceava este de părere că echipa sa mai are încă şanse de a prinde pe ultima sută de metri locul 5 şi consideră că pentru asta este nevoie de un parcurs fără greşeală al „studenţilor” până la finalul campionatului dar şi ca echipele contracandidate să facă paşi greşiţi, referindu-se în principal la Ştiinţa Bacău, grupare aflată la cinci puncte în faţa sucevenilor, dar care are un program dificil în ultimele etape. În plus, CS Universitatea şi Ştiinţa Bacău se vor întâlni într-un meci direct în sala LPS în penultima etapă a campionatului. „Atâta timp cât mai avem şanse teoretice şi practice vom continua să luptăm pentru a ne îndeplini obiectivul. Sperăm ca şi celelalte contracandidate să se împiedice în aceste ultime etape. De asemenea, sper ca acest final de sezon să se joace numai şi numai pe teren. Primul pas trebuie să-l facem vineri, la Dinamo”, a spus Bibirig.

Televizarea meciului e un motiv în plus de mobilizare

Meciul dintre Dinamo şi CS Universitatea va fi transmis în direct de DigiSport. „Bibi” crede că televizarea meciului este un motiv în plus pentru ca jucătorii suceveni să facă un joc bun şi să câştige. „Ne dorim să repetăm evoluţia din prima repriză cu Steaua sau cu Satu Mare. Până la urmă mai importante sunt punctele decât spectacolul din teren. Se poate să câştigăm şi fără a face un joc spectaculos”, a mai afirmat antrenorul „studenţilor”.

Chiruţ: „Sunt convins că ne vom întoarce acasă cu o victorie”

Interul stânga Adi Chiruţ spune că unul dintre punctele forte ale dinamoviştilor îl reprezintă apărarea agresivă. „Întotdeauna am avut meciuri grele cu Dinamo dar am reuşit să ne impunem de cele mai multe ori. Acum va fi altfel pentru ei sunt într-o formă bună şi în plus au avantajul terenului propriu. Trebuie să depăşim apărarea lor, care este una agresivă, şi sunt convins că ne vom întoarce acasă cu o victorie”, a precizat Chiruţ.

Cristi Bursuc: „Dinamo nu trebuie tratată cu indiferenţă”

Centrul Cristi Bursuc este de părere că jocul de la Dinamo trebuie tratat cu seriozitate pentru a nu oferi şansa adversarilor să producă surprize de genul egalului cu Dinamo sau victoriei la 12 goluri diferenţă, cu Timişoara. „Nu trebuie trataţi cu indiferenţă cum au făcut-o cei de la Bacău ori cei de la Timişoara. Nu oricine poate câştiga la Dinamo. Noi sperăm să facem un joc bun şi să obţinem cele două puncte de care avem mare nevoie”, a declarat coordonatorul de joc al Universităţii.

Cristi Adomnicăi: „Sunt periculoşi”

Interul dreapta, Cristi Adomnicăi, consideră că Dinamo este o echipă asupra căreia nu mai există presiune şi tocmai acest aspect îi poate face periculoşi pe bucureşteni. „Singurul nostru obiectiv pentru acest joc este victoria. Dinamo şi-a îndeplinit obiectivul de a se salva de la retrogradare şi tocmai asta i-ar putea determina pe adversarii noştri să-şi facă jocul lor obişnuit. Sunt periculoşi pentru că au câţiva jucători tineri, dornici să se afirme. Sperăm ca experienţa acumulată de noi în ultimii ani să fie decisivă şi să ne impunem”, a apreciat Adomnicăi.

Acatrinei: „Îi putem învinge”

Florin Acatrinei speră ca arbitrii meciului cu Dinamo, cuplul bucureştean Fânaţă-Moldoveanu să nu influenţeze cursul jocului, aşa cum s-a întâmplat în tur la Cluj Napoca. „Noi să jucăm, asta e datoria noastră. Nu vreau să comentez arbitrajele. Dinamo joacă bine pe teren propriu dar nouă dacă ne iese jocul îi putem învinge”, a afirmat Acatrinei.

În meciul tur, CS Universitatea s-a impus cu scorul de 42-31 în faţa dinamoviştilor. Partida de vineri este una specială pentru antrenorul Leonard Bibirig, care a evoluat ani buni sub tricoul clubului Dinamo. Vineri, „Bibi” va fi pe banca sucevenilor dar se va revedea cu o parte din foştii săi colegi, Voica, Purcărea şi Cojocea.

Marţi „studenţii” înfruntă Odorheiul

După partida de vineri, ce va avea loc în sala „Lucian Grigorescu” din Capitală, handbaliştii suceveni nu vor prea mult timp de odihnă pentru că marţi, de la ora 18:00, vor înfrunta pe teren propriu formaţia HC Odorhei, într-un din etapa a XXII-a a Ligii Naţionale, iar după această dispută, toată atenţia se va îndrepta către prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Challenge, contra grupării slovene RD Slovan Ljubljana, meci care va avea loc pe 28 martie, la ora 19.30, în capitala Sloveniei.


Intră acum și în grupul de