Silviu Casandra a reusit abia locul 15 la Barcelona


Intră acum și în grupul de

Componentul Clubului Sportiv Municipal Suceava, Silviu Casandra a încheiat pe locul 15 finala la 20 kilometri marş, prima probă a Campionatului European de la Barcelona.

Sportivul sucevean a început bine cursa, fiind printre primii concurenţi (locul 2-3 în primii patru kilometri), dar treptat a scăzut tempo-ul (locul 10, după 9 tururi din 20), terminând finala pe locul 15, cu timpul de o oră, 24 de minute şi 51 de secunde.

“A fost un concurs destul de dificil care s-a desfăşurat pe o căldură aproape insuportabilă pentru ora matinală la care a început cursa. Pe primii 4-5 kilometri m-am simţit bine, însă apoi am pierdut din tempo şi am încheiat cursa pe locul XV. Mi-aş fi dorit o clasare în primii zece, dar nu a fost posibil, valul de tineri care au apărut acum fiind foarte puternic” a declarat Silviu Casandra.

Finala probei a fost câştigată de rusul Stanislav Emelianov, cu timpul de o oră, 20 de minute şi 10 secunde. Rusul în vârstă de 19 ani este recordmamul mondial la juniori în proba de 20 km marş şi este cu 15 ani mai tânăr decât suceveanul Silviu Casandra.
La start s-au aflat 27 de atleţi, din care 23 au reuşit să încheie cursa.


Intră acum și în grupul de