Sapte medalii pentru sportivii suceveni (Canotaj – Campionatele Nationale de seniori si tineret)


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de Canotaj pentru seniori şi tineret care s-au disputat la Snagov la sfârşitul săptămânii precedente au reconfirmat valoarea şcolii sucevene. Evoluând fără complexe în faţa unor adversari valoroşi, sportivii de la CSM Suceava au reuşit să urce de şapte ori pe podiumul de premiere.

Canotorii suceveni Marius Ghica şi Mihai Samson au reuşit să devină campioni naţionali, primul în proba de simplu vâsle categorie uşoară la seniori, iar cel de-al doilea în aceeaşi probă categoria open la tineret. Medalie de argint a obţinut echipajul sucevean de dublu vâsle Cătălin Axinte – Teddy Dohotari la tineret.
Pe poziţia a treia s-au situat şi echipajele de dublu vâsle masculin Petru Adrian Ghica – Mihai Samson la seniori, cel de dublu rame Cătălin Axinte – Petru Adrian Ghica la seniori şi cel de dublu vâsle feminin, Gianina Beleagă – Marta Omania, atât la seniori, cât şi la tineret.

„Cele şapte medalii pe care sportivii noştri le-au obţinut la aceste Campionate Naţionale sunt răsplata muncii asidue depuse pe apă timp de un an de zile. Canotorii de la CSM Suceava s-au descurcat bine într-o competiţie destul de dificilă şi în compania unor adversari puternici.

Dacă despre Mihai Samson, Cătălin Axinte, Marius şi Petru Adrian Ghica nu mai este nevoie să vorbim ei fiind componenţi ai loturilor naţionale ale României, trebuie să felicităm din nou foarte tinerele sportive Gianina Beleagă şi Marta Omania care deşi încă junioare II s-au luptat de la egal la egal cu mai consacratele lor adversare şi la tineret şi la senioare”, a declarat antrenorul secţiei de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Suceava, Ioan Despa.


Intră acum și în grupul de