CSM Bucovina Suceava nu a putut evita a paisprezecea infrangere a sezonului


Intră acum și în grupul de

În cadrul etapei a XVII-a a Diviziei Naţionale de rugby, a VI-a a turneului play-out, CSM Bucovina Suceava a evoluat în deplasare pe terenul formaţiei Ştiinţa Petroşani. Cu lotul complet, gruparea suceveană a dat o replică bună ambiţioasei echipe gazdă în prima repriză, dominând chiar jocul o mare parte a timpului. Din păcate sucevenii au comis numeroase greşeli tehnice în primele 40 de minute ale partidei şi nu putut concretiza jocul destul de bun pe care l-au practicat pe tabela de marcaj.

Mai norocoşi, petroşănenii au marcat din lovitură de pedeapsă, oaspeţii ratând egalarea din poziţie foarte bună pe final de primă repriză.
Partea secundă a fost dominată de Ştiinţa Petroşani care a şi marcat trei eseuri, faţă de doar unul singur al rugbiştilor suceveni, scorul final fiind 24-7 în favoarea echipei petroşănene.

„Nu am jucat deloc rău în prima repriză şi am fi putut intra în avantaj la cabine dacă nu greşeam atât de mult. În repriza secundă am avut şi momente bune şi am reuşit să marcăm o încercare prin Zup, încercare transformată de Tiberiu Conache.
La 17-7 în favoarea celor din Petroşani s-a jucat practic meciul. Jucătorii noştri au beneficiat de o lovitură de pedeapsă dintr-o poziţie avantajoasă şi au jucat-o la „mână”, cum se spune în limbaj rugbistic, reuşind să culce chiar balonul în terenul de ţintă advers. Din păcate, în focul disputei, băieţii noştri nu şi-au dat seama şi au culcat balonul după o linie care marca terenul de fotbal pe care se jucase anterior şi eseul nu a fost validat. Dacă ar fi fost 17-14 în acel moment nu se ştia cine era câştigătoarea meciului.

Trebuie să spun că am beneficiat la Petroşani de un arbitraj de calitate pe care-l dorim de fiecare dată, centralul Vlad Iordăchescu dovedind faptul că are mult tact şi cunoştinţe despre rugbiul modern. Un alt lucru îmbucurător a fost prezenţa la teren a fostului jucător sucevean Costel Avram, actualmente vicepreşedinte al Consiului Judeţean Hunedoara, cu care am depănat amintiri şi am discutat despre situaţia rugbiului românesc. A existat şi un moment nefericit la acest meci, sportivul nostru Ştefăniţă Rusu accidentându-se la umăr. Din fericire, după ce a fost dus la spital se pare că lovitura nu a fost atât de dură şi jucătorul îşi va reveni în curând.
Nu am putut mai mult în partida de la Petroşani, tinerii noştri jucători dovedind încă faptul că nu au experienţă” a declarat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de