Rugbi, juniori: Ultimul sezon competitional a demonstrat ca tinerii suceveni au potential


Intră acum și în grupul de

În sezonul competiţional 2010-2011 al Campionatelor Naţionale de juniori, Liceul cu Program Sportiv din Suceava a luat startul cu două echipe, una la categoria sub 17 ani şi alta la categoria sub 18 ani. Cel mai bine din cele două formaţii s-a descurcat cea Under 17, care a pierdut nedrept calificarea la turneul final în dauna grupării Poli Iaşi. De altfel, tot ieşenii au fost cei care i-au eliminat pe suceveni în drumul spre ultimul act al Campionatelor Naţionale de juniori Under 18.

„Cea mai bună echipă am avut-o la categoria Under 17, unde am fi meritat cu prisosinţă să ne calificăm la turneul final. Nu am reuşit acest lucru pentru că FR Rugby nu ne-a admis contestaţia privitoare la faptul că adversarii noştri ieşeni au folosit jucători mai mari ca vârstă, lucru interzis de regulament şi lipsit de fair play.
Trebuie să menţionez faptul că am avut şansa să urmăresc partidele din cadrul turneului final al Campionatului Naţional Under 17 şi sunt absolut convins că ne-am fi clasat între primele patru grupări, nu pe locul opt, ultimul, pe care s-au situat ieşenii.

Este păcat că se mai folosesc şi acum aceste metode incorecte, pentru că le răpesc pe nedrept unor copii şansa de afirmare. Oricum, putem să ne mândrim cu faptul că am avut doi jucători în loturile naţionale ale României, Sabin Creţu la Under 18 şi Lucian Strugariu la Under 17.

În sezonul competiţional care începe în toamnă, nu se ştie încă pe ce categorii de vârstă se vor organiza competiţiile la nivel naţional. Oricum, pot să afirm cu mâna pe inimă că Suceava are resurse în ceea ce priveşte rugbiul. Acest fapt a fost demonstrat la echipa de seniori CSM Bucovina Suceava care are în lot cel puţin 20 de jucători crescuţi la LPS Suceava”, a declarat antrenorul echipelor de rugbi juniori ale LPS Suceava, Dumitru Livadaru.


Intră acum și în grupul de