Medalii in premiera pentru sportivii de la CSS 3 Suceava la Campionatele Nationale de Natatie copii


Intră acum și în grupul de

Timp de patru zile, la finele săptămânii trecute, înotătorii suceveni, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au participat la Campionatele Naţionale de Nataţie ce s-au desfăşurat la Brăila.

Această competiţie a stabilit un nou record ca şi număr de participanţi: 505 sportivi – 173 fete şi 332 băieţi reprezentând 47 de cluburi din România.
Încă de la prima reuniune a acestui concurs, sportiva Diana Lissov, după o cursă excelentă, a reuşit să ocupe poziţia a treia în proba de 100 bras fete 11 ani. Performanţa ei a fost repetată de Cosmina Ungureanu în proba de 50 liber fete 12 ani.

La masculin Teodor Marchitan a urcat de două ori pe podiumul de premiere: o dată pe locul al III-lea în proba de 50 spate şi o dată pe cea de-a doua treaptă în proba de 100 spate.

Şi în probele de ştafetă băieţii 12 ani (Teodor Marchitan, Mircea Nistor, Claudiu Timofte şi Ionut Onesim) au ocupat al treilea loc în proba de 4×50 mixt, locul 5 în proba de 4×50 liber şi locul 6 în proba de 4×100 liber, iar băieţii de 11 ani s-au clasat pe poziţia a 5-a în proba de 4×50 liber.

În probele de ştafete rezervate fetelor, echipa de la CSŞ 3 Suceava de 11 ani s-a clasat pe locul 5 în probele de 4×100 şi 4 ×50 Liber şi 4×50 Mixt. Din ştafeta suceveană feminină au făcut parte sportivele (Alexandra Ilieş, Andreea Druţă, Diana Lissov, Sabina Boberschi şi Ruxandra Savina).

O comportare foarte bună au avut şi ceilalţi sportivi componenţi ai delegaţiei CSŞ 3 Suceava, majoritatea clasându-se în primii 10 în diferite probe: Călin Stafie – locul 4 în proba de 100 spate băieţi 11 ani, Mircea Nistor – locul 4 în proba de 50 bras băieţi 12 ani, Catargiu Ştefan – locul 7 în proba de 50 liber băieţi 11 ani, Alexandra Ilieş – locul 7 proba de 50 şi de 100 spate fete 11 ani, Tudor Maxim – locul 11 în probele de 100 şi 200 spate băieţi 13 ani.

Punctajul obţinut de sportivii suceveni a clasat echipa Şcolii cu Clasele I-VIII Nr. 3 Suceava pe poziţia a VIII-a în clasamentul general după 7 reuniuni. Din echipa CSŞ 3 Suceava care a participat la această competiţie au făcut parte sportivii:

– fete 11 ani: Andreea Druţă, Sabina Boberschi, Diana Lissov, Alexandra Ilieş, Ioana Lupu, Sabina Rusu şi Ruxandra Savina;
– fete 12 ani: Bianca Morari, Cosmina Ungureanu;
– băieţi 11 ani: Alexandru Bodnar, Ştefan Catargiu, Gabriel Roman, Călin Stafie;
–băieţi 12 ani: Teodor Marchitan, Mircea Nistor, Ionuţ Onesim, Claudiu Timofte;
– băieţi 13 ani: Florin Ghiţun şi Tudor Maxim.

„Comportarea sportivilor noştri a fost una peste aşteptări. Copiii şi-au depăşit emoţiile şi au reuşit performanţe cu care ne ne-am întâlnit până acum la un aşa nivel. Sper ca ei să continue pe aceeaşi linie.

Începând de joi, 7 iulie, CSŞ 3 Suceava va participa la Campionatele Naţionale de juniori II de la Bucureşti. În competiţie vor intra patru sportive: Miruna Parasca, Ioana Pavăl, Lisa Munteanu şi Diana Dungeanu”, a declarat coordonatorul CSŞ 3 Suceava, profesorul Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de