Victor Pancu, antrenorul echipei CSMU LPS Suceava: „Din nou vom avea o serie dificila”


Intră acum și în grupul de

Voleibaliştii de la CSMU LPS Suceava se pot bucura liniştiţi încă de vacanţă pentru că sezonul oficial al seriei est al Diviziei A2 va începe abia în data de 1 octombrie. Din lotul cu care a încheiat sezonul competiţional precedent, cel din Divizia A1, vor lipsi se pare câţiva jucători de bază.

Răzvan Olteanu s-a transferat la Dinamo Bucureşti, gruparea din capitală reuşind să-l achiziţioneze pe internaţionalul de tineret la mare concurenţă cu alte formaţii de top. Se pare că şi Robert Pietraru şi-a încheiat contractul cu CSMU LPS Suceava la fel cum s-a întâmplat şi cu Ştefan Someaşan. Cel de-al patrulea jucător care a părăsit echipa suceveană este Andrei Bocancea care după terminarea studiilor la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a întors la Piatra Neamţ.

În aceste condiţii, lotul echipei CSMU LPS Suceava se va baza pe „veteranii” Sasu, Giurcă şi Orăşanu alături de ei urmând să vină jucători foarte tineri de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni şi LPS Suceava. Pozitiv este faptul că CSMU LPS Suceava va putea să-i utilizeze şi în acest an pe componenţii lotului naţional de juniori şi cadeţi, Ştefan Lupu şi Cosmin Andone, sportivi crescuţi de profesorul Ionel Ciocan la Fălticeni.

„În sezonul următor va trebui să ne bazăm în principal pe jucătorii tineri şi foarte tineri. Ne-au plecat câţiva jucători buni, dar vom avea posibilitatea să promovăm din nou tânăra gardă din Fălticeni şi dintre cei care au încheiat junioratul la LPS Suceava.

În mod clar ne vor mai trebui doi jucători, însă este prematur să spunem ceva şi este mai bine să nu ne facem planuri. Oricum, ideea noastră de bază este să-i încurajăm pe tinerii sportivi care s-au format în judeţul Suceava.

În ceea ce priveşte seria est din care vom face şi noi parte ea este definitivată în linii mari. Vom avea şi în sezonul 2011-2012 adversari de calibru precum Ştiinţa Bacău, Rapid Bucureşti, CS Dacia Buzău, Videoclip Ploieşti, Niro Guard sau CSŞ 3 Steaua Bucureşti”, a declarat antrenorul echipei de volei masculin CSMU LPS Suceava, Victor Pancu.


Intră acum și în grupul de