Handbal masculin: O singura victorie pentru CS Universitatea Suceava la “Cupa Odorheiului”


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava s-a clasat pe locul III la “Cupa Odorheiului” ediţia 2011. În ultimul ei meci la competiţia desfăşurată la finele săptămânii trecute, CSU Suceava s-a impus în faţa nou promovatei Potaissa Turda cu scorul de 32-27, la pauza tabela arătând scorul de 14-13. Sucevenii s-au dezlănţuit în partea secundă a meciului dorind să răzbune eşecurile din partidele cu Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei. Pentru suceveni au marcat Amihăesi – 7 goluri, Acatrinei – 6, Gavriloaia – 4, Schroeder – 4, Pancu – 3, Roşu – 3, Mitrea – 2, Bursuc – 1, Ţuţu – 1 şi Cântec – un gol.

În primele două zile ale turneului “Cupa Odorheiului”, CS Universitatea Suceava a întâlnit pe rând două dintre cele mai bune echipe al Ligii Naţionale în sezonul trecut, Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei. Ambele adversare ale formaţiei sucevene şi-au completat loturile de jucători cu sportive valoroşi pentru campionatul care va începe luna viitoare. Gruparea suceveană i-a transferat pe Cântec şi Amihăiesei de la ultima clasată CSM Oradea şi pe luxemburghezul Schroeder, dar i-a pierdut în schimb de Pralea, Adomnicăi, Ciubotariu şi Dediu şi a evoluat şi fără căpitanul formaţiei Adrian Chiruţ, nerefăcut după o accidentare mai veche.

În aceste condiţii, CSU Suceava s-a ţinut bine în compania formaţiilor din Bacău şi Odorhei în faţa cărora a cedat cu acelaşi scor 36-40. Oricum, una din satisfacţiile turneului a fost acordarea titlului de gogheter suceveanului Florin Acatrinei, acest lucru demonstrând faptul că poate suplini plecarea la HC Odorhei a lui Adomnicăi.
Aşa cum era de aşteptat, CS Universitatea Suceava nu mai arată ca anul trecut şi mai are de muncit la capitolul organizare, omogenizare şi relaţii între jucători. Diferenţele de scor nu au fost exagerate şi au fost realizate pe final de joc, sucevenii arătând din nou că au o bună pregătire fizică, dar trebuie să-şi îmbunătăţească ritmul de joc şi tehnica în regim de viteză.

Rezultatele finale şi clasamentul “Cupei Odorheiului”:

Vineri, 26 august
HC Odorhei – Potaissa Turda 36-31 (15-17)
Ştiinţa Dedeman Bacău – CSU Bucovina Suceava 40-36 (19-16)
Potaissa Turda – Ştiinţa Dedeman Bacău 19-32 (8-15)
HC Odorhei – CSU Bucovina Suceava 40-36 (18-20)

Sâmbătă, 27 august
CSU Bucovina Suceava – Potaissa Turda 32-27 (14-13)
HC Odorhei – Ştiinţa Dedeman Bacău 27-36 (11-15)

Clasament final:

1. Ştiinta Bacău 6 pct.
2. HC Odorhei 4 pct.
3. CSU Suceava 2 pct
4. Potaissa Turda 0 pct

CSU Suceava l-a transferat şi pe George Cadar de la Ştiinţa Bacău

Ultimul venit în lotul echipei CS Universitatea Suceava este George Cadar de la Ştiinţa Bacău. Cadar are 21 de ani, evoluează ca centru şi a fost o prezenţă constantă în loturile naţionale de juniori ale României.


Intră acum și în grupul de