Primarul Ion Lungu, prima demonstrație la volanul unei mașini electrice. 11 astfel de mașini au intrat în dotarea Primăriei Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat miercuri, după conferința de presă săptămânală, mașinile electrice cumpărate de Primărie printr-un proiect cu finanțare elvețiană. Lungu a anunțat cine va folosi cele 11 autoturisme Peugeot iON și a făcut chiar și o scurtă demonstrație la volanul unei astfel de mașini.

„Începe să capete contur transportul electric în municipiul Suceava. După ce am adus primele 10 biciclete electrice, în luna decembrie, iată că acum au venit cele 11 autoturisme. Urmează să mai vină la Suceava încă două furgonete și două autoutilitare”, a anunțat primarul Ion Lungu.

El a menționat că atât bicicletele electrice, cât și mașinile electrice au fost cumpărate cu fonduri elvețiene.

Astfel, cele 11 autoturisme Peugeot iON au fost achiziționate la prețul de 92.655 lei/buc fără TVA, iar cele două furgonete Peugeot Partner la prețul de 157.656 lei/buc fără TVA.

„Vreau să cred că am achiziționat niște mașini bune, ergonomice, de dimensiuni mici, care se pot strecura ușor prin aglomerația orașului”, a mai spus primarul Sucevei.

Cele 11 autoturisme Peugeot iON urmează să fie înmatriculate după care vor fi folosite de primar și viceprimari, precum și de direcțiile de specialitate din Primăria municipiului Suceava.

Primarul Ion Lungu a explicat că autoturisme Peugeot iON au autonomie la baterie de 150 km și prind o viteză maximă de 130 km/h.

Cele două furgonete vor fi repartizate Direcției Domeniului Public și Direcției de Asistență Socială.

În municipiul Suceava sunt 28 de stații de încărcare, dintre care jumătate sunt cu încărcare rapidă. Cei care doresc să folosească aceste stații trebuie să se adreseze Primăriei pentru a primi un card personalizat, iar toți utilizatorii vor folosi gratuit aceste stații.

Șoferii aflați în tranzit vor putea să încarce acumulatorii la stația de la Primăria Suceava și de la sediul Primăriei din Burdujeni.


Intră acum și în grupul de