Accident Șcheia: Șoferul unui TIR a acroșat un taxi la schimbarea benzii de mers, pe care l-a proiectat într-o mașină parcată regulamentar. O femeie aflată în taxi a murit


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 44 de ani, din comuna Ilişeşti, ce se afla într-un taxi, a murit miercuri dimineață în urma unui accident petrecut pe Calea Humorului din comuna Şcheia, pe un sector de drum cu sens unic.

Potrivit Poliției Suceava, accidentul a avut loc în jurul orei 6, iar din primele cercetări șoferul unui ansamblu de autovehicule format din autoutilitară cu semiremorcă, în vârstă de 38 de ani, ce se deplasa spre municipiul Suceava, a efectuat o manevră de schimbare a benzii de circulaţie în dreptul S.C. Bucovina, acroşând astfel autoturismul taxi marca Dacia Logan condus de un bărbat de 50 ani.

Din impact, autoturismul Dacia a fost proiectat în afara părţii carosabile intrând în coliziune cu autoturismul marca Audi ce se afla parcat regulamentar.

Poliția Suceava a precizat că în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a trei persoane şi decesul unei persoane de sex feminin de 44 ani, din comuna Ilişeşti, toate victimele fiind în calitate de pasageri în taxi.

La faţa locului au fost prezente şi echipaje ISU Suceava care au procedat la descarcerarea victimelor din autoturismul Logan. De asemenea, victimele accidentului au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul ansamblului de autovehicule şi de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului autoturismului Logan.

„Pe timpul efectuării cercetării locului faptei, traficul rutier s-a desfăşurat pe o bandă de mers”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

El a mai arătat că cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi „vătămare corporală din culpă”.

Foto: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de