Bursa animalelor, in noiembrie, la Directia Agricola Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcţia Agricolă Suceava va găzdui în luna noiembrie o Bursă de animale vii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, la evenimentul organizat în premieră în judeţul Suceava vor lua parte şi producători din sectorul vegetal, apicultură şi din industria de procesare a laptelui şi cărnii. În cadrul acestui târg de animale vor avea loc expoziţii cu vânzare de maşini şi utilaje agricole.

Şeful administraţiei judeţene a arătat, vineri, într-o conferinţă de presă, că discuţiile pe care le-a avut până acum cu crescătorii de animale din judeţ au conturat necesitatea unui cadru mai bine organizat pentru întâlnirea cererii cu oferta pe piaţa de animale de fermă, în special vaci de lapte şi carne şi ovine.

vaci

 Nechifor doreşte ca Bursa de animale să se desfăşoare sub forma unui târg cu vânzare prin licitaţie deschisă, la care să fie invitaţi crescători şi asociaţii ale crescătorilor din Suceava şi din judeţele vecine.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a precizat că intenţionează ca acest tip de târg să nu fie unul singular, doar în acest an, ci să devină o componentă permanentă a segmentului zootehnic din economia judeţului.


Intră acum și în grupul de