Si in acest an, sucevenii vor avea de suportat un disconfort maxim din cauza lucrarilor care se vor efectua in municipiu. Lungu face apel la intelegere


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că “pentru proiectele de apă şi canal ar trebui să se dea bani şi pentru asfaltarea completă a străzii pentru că niciodată strada nu poate fi adusă la starea iniţială doar acţionând parţial”.

Potrivit edilului-şef, această problemă a fost discutată şi în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România şi cu reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene ca în noile ghiduri ale solicitantului, pentru astfel de proiecte să fie prevăzută ca o parte a proiectului să prevadă refacerea în totalitate a străzii pe care s-a făcut lucrarea de reabilitare a utilităţilor.

Într-o conferinţă de presă primarul a explicat că în urma proiectelor de modernizare a reţelelor de utilităţi din municipiu este nevoie de repararea a zeci de străzi care se va face în acest an cu fonduri de la bugetul local.

„Măcar pe viitor ar trebui să fie stabilit un pachet complet de modernizare reţele de apă-canalizare şi refacere stradă”, a spus Lungu.

lucrari suceava

El a arătat că municipalitatea a alocat fonduri consistente pentru repararea străzilor din municipiu şi că în acest an, sucevenii vor avea de suportat un disconfort maxim prin lucrările care se vor executa, de continuare a programului de reabilitare a utilităţilor, dar şi de reabilitare a mai multor străzi prin proiecte cu finanţare europeană.

„Fac un apel la înţelegere. Cu aceşti bani nerambursabili nu ne mai întâlnim. Vom încerca să asigurăm circulaţia în condiţiile de şantier”, a spus Lungu.

El a arătat în urma proiectelor de utilităţi din municipiu au fost efectuate lucrări de înlocuire a conductelor pe zeci de străzi care acum sunt desfundate pentru că proiectul nu includea şi fonduri pentru refacerea străzii.

Potrivit lui Lungu, în ghidul solicitantului pentru astfel de proiecte se cere doar ca strada să fie adusă la starea iniţială, iar constructorii doar repară zona unde s-a săpat pentru înlocuirea conductelor ceea ce determină ca strada să fie cu denivelări.


Intră acum și în grupul de