Peste zece zile, municipiul Rădăuţi va rămâne fără conducere. Vezi ce spune prefectul Harasim


Intră acum și în grupul de

Mandatul secretarului interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, care asigură în prezent conducerea Primăriei, după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat şi CL dizolvat, expiră în 27 aprilie, iar potrivit prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, ANFP a anunţat că pentru această funcţie se va organiza concurs abia în data de 29 mai.

În aceste condiţii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, vineri, că a solicitat precizări din partea MAI privind modul în care va fi gestionat municipiul Rădăuţi după ce, din 27 aprilie, mandatul secretarului interimar expiră. „Aşteptăm răspuns până în 27 aprilie pentru a vedea cum va putea fi gestionat municipiul”, a spus Harasim.

Prefectul de Suceava a mai arătat că a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne cât şi Autorităţii Electorale Permanente, un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea, în data de 31 mai, a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local.

primaria radauti

Secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, asigură în prezent conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, doar de gestionare a treburilor curente.

În prezent, mandatul primarului ales al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, este suspendat până la încetarea măsurii arestării preventive, iar Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă.

De la suspendarea lui Olărean din funcţie, în septembrie 2014, după arestarea sa, până la dizolvarea Consiliului Local, funcţia de primar a fost asigurată de viceprimar, odată cu dizolvarea CL Rădăuţi consilierii locali, inclusiv viceprimarul cu atribuţii de primar au pierdut mandatul.

Tribunalul Suceava a decis, în 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a Consiliului Local Rădăuţi şi a admis astfel cererea formulată de Prefectura Suceava de dizolvare a CL, care nu s-a întrunit două luni consecutiv în şedinţă, deşi a fost convocat conform prevederilor legale.

Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul. Astfel, Curtea de Apel Suceava a menţinut, în 31 martie, decizia Tribunalului Suceava, iar Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat de drept.


Intră acum și în grupul de