Şeful Forţelor de Muncă din Ucraina intrigat că din 78.000 de ucraineni ce lucrează în UE nici unul nu e în România. Mirela Adomnicăi i-a spus că un sucevean ar angaja bucătari din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Şeful Serviciului de Stat de Ocupare a Forţei de Muncă din Ucraina, Iaroslav Kaşuba s-a arătat, luni, intrigat la întâlnirea cu oficialii români din domeniul ocupării forţei de muncă pentru că nici un ucrainean nu lucrează oficial în România.

Kaşuba a spus că prezintă date oficiale şi că din cei 78.000 de ucraineni care lucrează oficial în ţări ale Uniunii Europene, nici unul nu e în România.

„Oficial, ucrainenii au dat posibilitatea unui număr de 23 de cetăţeni români să lucreze în Ucraina. Oficial sunt 78.000 de cetăţeni ucraineni care lucrează în ţări ale Uniunii Europene, dar în România sunt zero”, a spus Kaşuba.

El consideră că reforma pe care o va face în domeniul ocupării forţei de muncă în Ucraina trebuie să aibă în vedere şi încadrarea în muncă a cetăţenilor ucraineni în spaţiul european.

pop nechifor kulis ucraina (1)

Pe de altă parte, directorul AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, i-a spus oficialului ucrainean că în urma anunţului întâlnirii ce va avea loc la Suceava în domeniul ocupării forţei de muncă, un sucevean a căutat-o şi i-a spus că ar dori să angajeze bucătari ucraineni cărora să le ofere salarii motivante.

Ea a subliniat că în acest fel este sigur că nu va mai fi cifra zero în dreptul României.

Ministrul pentru Dialog Social l-a întrebat în glumă pe Kaşuba dacă între cei 23 de cetăţeni români cu drept de muncă în Ucraina este şi antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu.

Liviu Pop a spus că o problemă a întregii comunităţi europene este combaterea muncii nedeclarate.

„Lupta cu munca nedeclarată este o luptă pentru toate ţările UE”, a spus Pop.

 


Intră acum și în grupul de