Amendă de șapte ori mai mare decât valoarea țigărilor transportate aplicată unui ucrainean, în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Un cetățean ucrainean în vârstă de 31 de ani s-a ales cu o amendă de 8.000 de lei, după ce a fost prins de polițiștii de frontieră suceveni transportând țigări de contrabandă.

tigari ascunse rezervor

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, bărbatul s-a prezentat în Vama Siret, pe sensul de intrare în ţară, vineri, în jurul orei 1.00, conducând un autoturism marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Poloniei.

Existând suspiciuni că ucraineanul transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit.

„A fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în semiaripi spate şi rezervorul autoturismului, cantitatea de 898 pachete  de ţigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că țigările în valoare de aproximativ 1.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost amendat cu 8.000 lei.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat până la plata amenzii. (M.T.)


Intră acum și în grupul de